LifeStyle

Ίχνη παλαιού «αντάρτικου πόλης» στην βόμβα της Σταδίου

Ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ την Αντιτρομοκρατική η προκλητική έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Αθήνας την ώρα που η περιοχή της σταδίου έχει ακόμα κόσμο.

Μπορεί την ευθύνη για την βόμβα να ανέλαβε μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», οι δράστες όμως αδιαφόρησαν για τις κάμερες που βρίσκονται κατά μήκος της Σταδίου αλλά και των κτηρίων τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και των γύρω τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχει αναλάβει τις έρευνες θεωρούν ότι η βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου είναι ακολουθία αυτής που είχε τοποθετηθεί στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί στις 18/12.

Ο τρόπος επιλογής των στόχων και της δράσης παραπέμπει στο παλαιό «αντάρτικο πόλης» που κάνει την επανεμφάνισή του περίπου μετά από μια πενταετία.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την βόμβα στα ΜΑΤ και την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας ανέλαβαν δυο διαφορετικές οργανώσεις που μπορεί φαινομενικά να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους αλλά – όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές – είναι συγκοινωνούντα δοχεία και προέρχονται από την ίδια δεξαμενή της ένοπλης βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα προχωρούν ακόμα παραπέρα επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ίδιοι δράστες να έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοιες επιθέσεις.

Το ηχητικό ντοκουμέντο της έκρηξης

Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε περίπτερο της περιοχή. Ο ήχος που ακούγεται είναι εκκωφαντικός και φανερώνει τη μεγάλη ισχύ της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη έξω από  τράπεζα και απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, στην συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου. Στόχος των τρομοκρατών ήταν το ωστικό κύμα να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές στο κτίριο.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν βιντεοληπτικά υλικά από την οδό Σταδίου και από άλλα σημεία για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα άτομα που τοποθέτησαν τη βόμβα, το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους.

Από την έκρηξη προκλήθηκε ένας μικρός κρατήρας στο σημείο, ενώ ο μηχανισμός εξαϋλώθηκε και οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών συλλέγουν και τα μικρότερα θραύσματα που βρίσκουν για να ανασυνθέσουν την πιθανή συνδεσμολογία και να βρουν τυχόν χρήσιμα στοιχεία για την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής.

Αξιωματικοί εκτιμούν πως μέσα στο σακίδιο βρισκόντουσαν 3 με 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

«Έχουμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοια επίθεση»

«Είναι μία επίθεση η οποία είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Βέβαια είδαμε ένα προειδοποιητικό πριν από λίγες εβδομάδες μήνυμα όταν τοποθετήθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από την έδρα των ΜΑΤ» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας.

«Το χτύπημα είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button