ΕνημέρωσηΠολιτική

Συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για την δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους

«Ήταν μία από μας, δεν έψαχνε ταξί, του κράτους η ευθύνη δολοφονική» ανέγραφε το πανό το οποίος ξεδίπλωσαν μέλη της ΚΝΕ στο Σύνταγμα, ξεκινώντας το απόγευμα της Πέμπτης κινητοποίηση με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους.

Μιλώντας στη συγκέντρωση η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή, η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ξεκίνησε από το ανατριχιαστικό χρονικό του εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους, αναφέρθηκε σε όλα αυτά «που γεμίζουν οργή τη νεολαία, στην πολιτική που αφήνει απροστάτευτες τις γυναίκες που υφίστανται βία και που έχει την υπογραφή των κυβερνήσεων και της ΕΕ, στην ανυπότακτη στάση των νέων κομμουνιστών απέναντι στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών – απέναντι σε όποιον βλέπει σαν κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

«Η Κυριακή ήταν μια από εμάς. Και γι’ αυτό απαιτούμε και θα φροντίσουμε και με τους αγώνες μας να διερευνηθούν όλες οι αιτίες και οι ευθύνες. Κάθε νέα και νέος που ασφυκτιά από τη δυσωδία της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος που κοστολογεί και αντιμετωπίζει τόσο κυνικά την ανθρώπινη ζωή, να κάνει την οργή και την αγανάκτησή του δύναμη ανατροπής» τόνισε.

Η κινητοποίηση της ΚΝΕ συνεχίστηκε με μαζική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας όπου, μεταξύ άλλων, κυρίαρχα ήταν τα συνθήματα «Σύστημα απάνθρωπο που προκαλεί οργή, στα σάπια ιδανικά καμία ανοχή» και «Καμία μόνη – ξεσηκωμός, ασπίδα προστασίας θα γίνει ο λαός», «Σάπιες αξίες, σάπια ιδανικά, φρικιαστικά εγκλήματα το σύστημα γεννά».

Παράλληλα, κατήγγειλαν την έντονη παρουσία της αστυνομίας και στη σημερινή κινητοποίηση, με το σύνθημα «Τόση αστυνομία σε κάθε μας πορεία, κανένας σας δε βρέθηκε στη γυναικοκτονία».

To άρθρο Συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για την δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button