ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Οι Iúri Leitão και Aaron Gate στην κορυφή του κόσμου μετά τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2023

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 κληρονομεί «βαρύ φορτίο», καθώς οι δύο ποδηλάτες που πρωταγωνίστησαν την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή ο Iúri Leitão (Caja Rural) και ο νικητής του 2022, Aaron Gate (Bolton
Equities Black Spoke), αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές λίγους μήνες μετά την μεταξύ τους «μονομαχία» στη χώρα μας!

Οι δυο τους ήταν οι βασικοί διεκδικητές της γαλάζιας φανέλας στην περσινή διοργάνωση, αμφότεροι αθλητές υψηλού επιπέδου, κάτι που επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά με τα όσα πέτυχαν στη συνέχεια της περσινής σεζόν, αλλά και στο ξεκίνημα της φετινής. Τόσο ο Leitão, όσο και ο Gate, εκτός από την ποδηλασία δρόμου, αγωνίζονται και στην πίστα, με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις.

Στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Γλασκώβη (3-9/8), αμφότεροι αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο μεν Πορτογάλος στο αγώνισμα του Omnium, ο δε Νεοζηλανδός στο αγώνισμα των Πόντων.

Οι επιτυχίες τους συνεχίστηκαν και φέτος, με τον Leitão να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο τον περασμένο Ιανουάριο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας στο αγώνισμα του Scratch και τον Gate να παίρνει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της χώρας του και το αγώνισμα του δρόμου αντοχής.

Η συμμετοχή τους στον περσινό ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας αποτελεί τρανή απόδειξη του υψηλού επιπέδου αθλητών που επιλέγουν την κορυφαία ποδηλατική διοργάνωση της χώρας μας στον αγωνιστικό τους προγραμματισμό, προσφέροντας κάθε χρόνο πλούσιο θέαμα, αγωνία και ανατροπές στους φίλους του αθλήματος.

Φέτος, o Leitão θα επιστρέψει για να υπερασπιστεί τη φανέλα του και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει και ο Gate, αν και ο Νεοζηλανδός θα αποφασίσει οριστικά τις επόμενες μέρες.

Οι διοργανωτές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου 2024 έχουν να ανταποκριθούν σε ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες, τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά, καθώς ο Γύρος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Δεν είναι μόνο τα εξόχως κολακευτικά σχόλια όλων των επαγγελματικών ομάδων που συμμετείχαν στους δύο προηγούμενους Γύρους, αλλά και το υψηλό επίπεδο των αθλητών όπως αποδεικνύεται από τα μετέπειτα επιτεύγματά τους.

Η για πρώτη φορά βέβαια ένταξη στις αγωνιστικές διαδρομές (ετάπ) των δύο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, δηλαδή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (15-19 Μαϊου) με εντυπωσιακά περάσματα από Κατερίνη, Καρδίτσα, Καρπενήσι (Βελούχι), Σπερχειάδα, Χαλκίδα, εγγυάται μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά!

Η μονομαχία των Leitão – Gate στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2023

Από την πρώτη μέρα και την ατομική χρονομέτρηση στον Πρόλογο του Καρτερού, στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέχρι και την ολοκλήρωση του Γύρου στην Αρχαία Ολυμπία, οι φίλοι της ποδηλασίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή μάχη με συνεχείς ανατροπές, που κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία μέτρα του αγώνα, με τον Πορτογάλο Iúri Leitão να πετυχαίνει τελικά τον στόχο του ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Gate, παίρνοντας τη νίκη στον Πρόλογο, φόρεσε την πρώτη γαλάζια φανέλα του Γύρου, με προβάδισμα 20″ έναντι του Leitão, όμως από εκεί και μετά, ο αθλητής της Caja Rural άρχισε να “ψαλιδίζει” καθημερινά τη διαφορά του από τον Νεοζηλανδό, προσπερνώντας τον στη γενική μετά τη νίκη του στο 3ο ετάπ και το μαζικό σπριντ της Κυπαρισσίας, για μόλις ένα δευτερόλεπτο! Ο Gate “απάντησε” την τελευταία μέρα, κερδίζοντας 1″ μπόνους στο πρώτο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας, το οποίο τον επανέφερε στην εικονική θέση του πρωτοπόρου, όμως ο Leitão σφράγισε την τελική του επικράτηση με τη δεύτερη θέση του στον τερματισμό της Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία τον έφερε πρώτο στη γενική κατάταξη με διαφορά 6″ από τον Gate.

To άρθρο Οι Iúri Leitão και Aaron Gate στην κορυφή του κόσμου μετά τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button