ΕνημέρωσηΠολιτική

Η αστυνομία της Ελβετίας δε “μασάει” από hypercars, ακόμα κι αν αυτά κοστίζουν 7 εκατ. ευρώ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα περισσότερα hypercars περιορισμένης παραγωγής συνήθως μένουν στο γκαράζ και κυκλοφορούν σπανίως και κυρίως σε πίστες ή στα στενά του Μονακό. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπως η Pagani Huayra Codalunga που απεικονίζεται εδώ, η οποία κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους στην Ελβετία και τελικά έπεσε στα “χέρια” της τοπικής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι ψάχνουν το λόγο

Οι ακριβείς συνθήκες γύρω από το περιστατικό είναι άγνωστες, αλλά ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει δύο Ελβετούς αστυνομικούς να επιθεωρούν την Pagani και να συνομιλούν με τον ιδιοκτήτη. Το όχημα ήταν σταθμευμένο στην άκρη ενός ορεινού δρόμου, συνοδευόμενο από μια Ferrari Testarossa και μετά τη σύντομη στάση, απομακρύνεται, συνοδευόμενη από ένα ασημί Toyota Corolla Touring Sports, που ανήκει στο στόλο της αστυνομίας.

Τα πλάνα προέρχονται από τον φωτογράφο αυτοκινήτων Freddie Atkins που έτυχε να βρίσκεται στη σκηνή. Ένας από τους αστυνομικούς του ζήτησε να μην τραβήξει φωτογραφίες, αλλά εκείνος είχε ήδη τραβήξει το βίντεο που ανέβασε αργότερα στο προφίλ του στο Instagram (όπου έκανε και το ανάλογο σχόλιο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί οι αστυνομικοί συνόδευσαν το μοντέλο αξίας 7 εκατ. ευρώ;

Ελλείψει επίσημης εξήγησης, πολλοί χρήστες στα social έκαναν εικασίες σχετικά με τους λόγους πίσω από τον αστυνομικό έλεγχο και την υποτιθέμενη κατάσχεση του hypercar. Ορισμένοι θεωρούν ότι η μπροστινή πινακίδα κυκλοφορίας της Huayra Codalunga μπορεί να μην ήταν αρκετά μεγάλη ή ορατή για να συμμορφωθεί με τους τοπικούς κανονισμούς. Άλλοι επεσήμαναν ότι η Pagani δεν διέθετε τα κατάλληλα ελαστικά για χιονισμένες συνθήκες και δεν ήταν εξοπλισμένη με αλυσίδες χιονιού, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους κανονισμούς της περιοχής.

Ο πιθανότερος λόγος θα μπορούσε να είναι η παράβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς η ελβετική αστυνομία είναι γνωστή για την αυστηρή επιβολή των νόμων. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, “η υπερβολική ταχύτητα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από ένα έως τέσσερα χρόνια”.

Το πανάκριβο μοντέλο

Η Pagani Huayra Codalunga είναι μια ειδική έκδοση του ιταλικού hypercar που έκανε το ντεμπούτο το 2022 με μια ειδική σχεδίαση ενός μακρύτερου πίσω μέρους ενώ πέρασε τη γραμμή παραγωγής μόλις 5 φορές. Το εικονιζόμενο μοντέλο είναι πιθανότατα το πρώτο από τα πέντε και συνοδεύεται από ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας. Η Codalunga τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα που προέρχεται από την AMG και αποδίδει 851 ίππους και 1.100 Nm ροπής, στέλνοντας την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Xtrac επτά σχέσεων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button