Ομορφιά

Oπτική ψευδαίσθηση: Το πρώτο πράγμα που θα δεις φανερώνει την δύναμη του μυαλού σου

Ο ψυχοβιολόγος και Νομπελίστας Ρότζερ Σπέρι, είχε αφιερώσει τη ζωή του στην μελέτη των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου.

Μελέτησε αναλυτικά ποσό επηρεάζονται οι ικανότητες αλλά και ο τρόπος σκέψης ενός ανθρώπου, ανάλογα με το ημισφαίριο που κυριαρχεί. Μέσα στην μελέτη του, είχε οργανώσει και μερικά τεστ ψυχολογίας, όπως επίσης και τεστ με οπτικές ψευδαισθήσεις προκειμένου να καταλάβει περισσότερα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ρότζερ Σπέρι, παρατήρησε την παρακάτω εικόνα αναλυτικά και εντόπισε το πρώτο πράγμα που αναγνωρίζει ο εγκέφαλος σου. Αυτή η μορφή που θα δεις, σχετίζεται με την δύναμη του μυαλού σου.

Αν είδες το πρόσωπο ενός τίγρη

Αυτό σημαίνει πως το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σου, έχει πρωταρχικό ρόλο. Είσαι πολύ αναλυτικός άνθρωπος, δίνεις έμφαση στην λεπτομέρεια, και σου αρέσει πολύ η οργάνωση. Η δύναμη του μυαλού σου, είναι πως όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα, εστιάζεις στην λογική και την παρατηρητικότητα. Το αρνητικό σου, πιθανώς είναι η υπερανάλυση. Σε νοιάζει αρκετά η άποψη των άλλων και σκέφτεσαι τα πάντα σε υπερβολικό βαθμό.

Αν είδες μια μαϊμού να κρέμεται από δέντρο

Το δεξί ημισφαίριο είναι αυτό που κυριαρχεί στον εγκέφαλο σου. Είσαι ένας άνθρωπος δημιουργικός, που σου αρέσει να έχεις πρωτότυπες ιδέες. Όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα στη ζωή σου, προτιμάς να βασίζεσαι στο ένστικτο και το συναίσθημα, παρά στη λογική.

Γνωρίζεις καλά το κάθε επόμενο βήμα στη ζωή σου, και η διαδρομή είναι πιο σημαντική από τον ίδιο τον στόχο. Ωστόσο, βασισμένος στα όνειρα και το συναίσθημα, πιθανώς χρειάζεται να αντιμετωπίζεις ορισμένες καταστάσεις πιο ρεαλιστικά.

Μερικά ακόμη προτερήματα σου: Είσαι αυθόρμητος, συναισθηματικός, δημιουργικός και καλλιτεχνικός.

Να θυμάσαι πως τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου, ποτέ δεν λειτουργούν αυτόνομα, αλλά συνεργάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Προτίμησε να αναγνωρίζεις κάθε κατάσταση, και να επιλέγεις αν πρέπει να σκεφτείς αντικειμενικά ή συναισθηματικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button