ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Διάγγελμα προς το έθνος θα απευθύνει σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος – Τι αναμένεται να πει

Για τη σημασία της φιλίας «σε μια εποχή ανάγκης» φέρεται πως θα μιλήσει ο βασιλιάς Κάρολος σήμερα, Πέμπτη (28/3), στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του αφότου η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, στο δεύτερο πασχαλινό μήνυμά του ως βασιλιάς, ο Κάρολος θα πει ότι ο Χριστός αποτέλεσε «παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» και ότι ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα θα μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της βασιλικής τελετής του Maundy στον καθεδρικό ναό του Worcester σήμερα, με τον Κάρολο να απουσιάζει, μια και αυτήν την περίοδο διαχειρίζεται τη διάγνωση του με καρκίνο τον Φλεβάρη.

Στο σύντομο μήνυμά του ο Κάρολος θα απαγγείλει και ένα χωρίο της Βίβλου, ενώ αναμένεται να επαναλάβει επίσης την υπόσχεση της στέψης του “να μην μας υπηρετούν αλλά να υπηρετούμε”.

Η βασιλική τελετή του Maundy είναι μια ετήσια εκδήλωση όπου ο μονάρχης, ο οποίος είναι επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, παρουσιάζει ειδικά νομίσματα σε ανθρώπους που αναγνωρίζονται για την κοινωνική τους προσφορά. Η Καμίλα θα αναπληρώσει τον Κάρολο στην τελετή την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελετή τιμά τον Μυστικό Δείπνο του Ιησού, που έπλυνε τα πόδια των μαθητών του ως πράξη ταπεινότητας. Οι ηγεμόνες δεν πλένουν πλέον τα πόδια των απόρων, όπως έκαναν κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, αλλά 75 γυναίκες και 75 άνδρες – που υποδηλώνουν την ηλικία του βασιλιά – θα λάβουν δύο πορτοφόλια, ένα κόκκινο και ένα λευκό, με χρήματα που μαζεύτηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλικής τελετής του Maundy.

Το μήνυμα θα μεταδοθεί λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για έναν αδιευκρίνιστο τύπο καρκίνου. Η ίδια χαρακτήρισε την ανακάλυψη της ασθένειας “τεράστιο σοκ”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο και αποσύρθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του, λόγω της θεραπείας στην οποία έχει υποβληθεί. Η πιο σημαντική δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωσή του είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, όπου θα παραστεί στην εκκλησία μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button