ΑθλητισμόςΕνημέρωση

«Σπαρτιάτες»: Εξηγήσεις στον Άρειο Πάγο έδωσε από τη φυλακή ο Κασιδιάρης – Αναμένεται απόφαση της εισαγγελέως

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου της ηθικής αυτουργίας  στην εξαπάτηση των εκλογέων που ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιατών, έδωσε, μέσα από τη φυλακή,  στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.  Είναι ο τελευταίος στη λίστα των υπόπτων που κλήθηκαν από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί, μετά τις  δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, ο οποίος έχει καταγγείλει  παρασκηνιακές κινήσεις στο κόμμα του  κάνοντας λόγο για μεθόδους greek Mafia.

Η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε  την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών που εκλέχθηκαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του προέδρου τους Βασίλη Στίγκα. Όλοι έδωσαν εξηγήσεις, ενώ θα αποφασιστεί εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελική απόφαση αναμένεται με  ενδιαφέρον με δεδομένο ότι για το κόμμα των Σπαρτιατών εκκρεμεί η απόφαση και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για την νομιμότητα συμμετοχής του στις εκλογές καθώς ήδη έχουν εκδικαστεί οι σχετικές προσφυγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται πιθανότατα ως τον Ιούνιο.

Στις ανωμοτί εξηγήσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος καθώς στερείται λογικής ότι μπορεί να δημιούργησε ο ίδιος «ένα υβρίδιο» που θα ερχόταν κόντρα στη δική του υποψηφιότητα. Πρόσθεσε δε ότι η στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατών υπήρξε δημόσια και δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button