Διεθνή επικαιρότητα

Ουκρανία: Νεκροί δύο άνθρωποι από επιθέσεις με drone σε Χάρκοβο και Οδησσό

Τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων προκάλεσαν οι ρωσικές επιθέσεις με drone, σε δύο πόλεις της Ουκρανίας, το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές οι επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων έπληξαν τις πόλεις Χάρκοβο και Οδησσό σκοτώνοντας έναν νεαρό άνδρα και τραυματίζοντας αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων ένα τρίχρονο παιδί.

«Το τρίχρονο παιδί φέρει τραύματα στη γάμπα και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση», δήλωσε ο Όλεχ Κιπέρ κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού, προσθέτοντας ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν και έξι ενήλικες.

Ένα σπίτι επλήγη από drone στο χωριό Βελίκιι Μπουρλκούκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Το πτώμα ενός 76χρονου άνδρα ανασύρθηκε από τα ερείπια, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Το σπίτι καταστράφηκε εντελώς. Αστυνομικοί απομάκρυναν μία ηλικιωμένη γυναίκα από γειτονικό σπίτι», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης του Χαρκόβου, drones προκάλεσαν ζημιές σε πολλά οχήματα και κτίρια κατοικιών, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για άλλα θύματα.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν την ώρα που στις επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας είχαν ηχήσει οι σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορικές επιθέσεις, καθώς drones Shahed έγιναν αντιληπτά να πλησιάζουν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button