Ομορφιά

Τι να κάνετε όταν το παιδί δεν κάθεται σε ησυχία

Λίγο-πολύ όλα τα παιδιά είναι δραστήρια, όμως υπάρχουν κάποια σχεδόν υπερκινητικά και οδηγούν σε απόγνωση τους γονείς τους. Το mother.gr προτείνει τρόπους για να τα κρατήσετε ήρεμα στο μέτρο του δυνατού!

  • Βρείτε ενδιαφέροντες για το παιδί τρόπους να το κρατήσετε απασχολημένο. Φυσικά σε αυτούς δε συμπεριλαμβάνονται η τηλεόραση ή ο υπολογιστής!
  • Ανάλογα και την ηλικία του, φροντίστε κάποιες φορές να διοχετεύει την ανεξάντλητη ενέργειά του κάνοντας κάποιες δουλειές στο σπίτι. Σούπερ λύση για εκείνες τις μέρες που γκρινιάζει ότι βαριέται.
  • Επιδιώξτε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα στο καθημερινό πρόγραμμά του σε μια σειρά από ζητήματα (φαγητό, ύπνος κτλ) και θα δείτε ότι το παιδί σας θα είναι πολύ πιο ήρεμο μέσα στη μέρα.
  • Προσπαθήστε να αποκωδικοποιήσετε το εκάστοτε μήνυμα που κρύβεται πίσω από μια τέτοια συμπεριφορά. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, όμως είναι σίγουρο ότι το μικρό σας ασυνείδητα κάτι θέλει να δείξει με όλα αυτά που κάνει.
  • Όταν διαπιστώνετε έστω και μικρά βήματα προόδου, μη διστάζετε να επιβραβεύετε το παιδί για να του δώσετε κίνητρο να επαναλάβει ανάλογες συμπεριφορές.

Πηγή: mother.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button