Διεθνή επικαιρότητα

Πούτιν: Ένα βήμα πριν από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μια σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ – Πυρά κατά των ΗΠΑ

Με τον αέρα του θριαμβευτή που του έδωσε το ποσοστό του 87% που έλαβε στις ρωσικές προεδρικές εκλογές ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχασε καθόλου χρόνο και άρχισε να εξαπολύει πυρά, προειδοποιώντας ακόμη και για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Ο Πούτιν, που πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη στην μετασοβιετική Ρωσία, προειδοποίησε τη Δευτέρα (18/3) τη Δύση ότι μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα σήμαινε ότι ο πλανήτης βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για να προσθέσει αμέσως μετά ότι σχεδόν κανείς δεν επιθυμεί ένα τέτοιο σενάριο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Reuters σχετικά με τις δηλώσεις Μακρόν και τους κινδύνους και την πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ο Πούτιν αστειεύτηκε: «όλα είναι πιθανά στον σύγχρονο κόσμο».

«Είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι αυτό θα είναι ένα βήμα πριν από έναν πλήρους κλίμακας Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Νομίζω ότι σχεδόν κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό», δήλωσε.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία στο μέλλον, δήλωση που έχει γίνει δεκτή με σκεπτικισμό από πολλές χώρες την ώρα που άλλες, κυρίως οι χώρες της Βαλτικής που βρίσκονται κοντά στη Ρωσία, να επικροτούν.

Στο μέτωπο της Ουκρανίας μιλούν αγγλικά και γαλλικά

Ο Πούτιν πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ είναι ήδη παρόν στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Ρωσία έχει καταλάβει ότι στο πεδίο της μάχης μιλούν τόσο αγγλικά όσο και γαλλικά.

Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ

Με αφορμή τις τις επικρίσεις των ΗΠΑ και της Δύσης για τις εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες, ο Ρώσος πρόεδρος πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι οι αμερικανικές εκλογές δεν είναι δημοκρατικές και επικρίνοντας τη χρήση κρατικής εξουσίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.
«Όλος ο κόσμος γελάει με αυτό που συμβαίνει εκεί», δήλωσε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Είναι απλώς μια καταστροφή – δεν είναι δημοκρατία – τι στο καλό είναι αυτό;».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button