Διεθνή επικαιρότητα

Mπελέρης μέσα από τη φυλακή: «Δεν περίμενα δίκη-παρωδία – Ο Ράμα ελέγχει τη Δικαιοσύνη»

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμμάρας Φρέντι Μπελέρης, μετά την καταδίκη του, έστρεψε εκ νέου τα βέλη του κατά του Έντι Ράμα λέγοντας ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της υπόθεσης.

«Δεν περίμενα ότι η δίκη θα είναι τόσο παρωδία, χωρίς κανένα στοιχείο και δεν περίμενα ότι οι δικαστές στο τέλος δεν έβαλαν καν τη λογική να ξεφύγουν από λειτουργήματος και να είναι το μακρύ χέρι της εξουσίας» δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Φρέντι Μπελέρης μέσα από τη φυλακή, περιμένοντας να λάβει το σκεπτικό της απόφασης που τον οδήγησε και πάλι στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αλβανίας.

«Ο Ράμα ελέγχει τη Δικαιοσύνη, ελέγχει όλους τους θεσμούς»

«Ο Αλβανός πρωθυπουργός και με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας από την αρχή αυτής της υπόθεσης έδειξε την στάση του. Εγώ πιστεύω αυτό, είναι άδικο για την Αλβανία. Η Ελλάδα πίεσε όσο μπορούσε, ο κύριος Ράμα είναι κύριος της χώρας του και ελέγχει τη Δικαιοσύνη, ελέγχει όλους τους θεσμούς. Στην Αλβανία υπάρχει μία υβριδική δημοκρατία» τόνισε μέσα από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης.

Προειδοποίηση Αθήνας για βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Την ίδια ώρα, η Αθήνα στέλνει εκ νέου την προειδοποίηση ότι οι κραυγαλέες παραβιάσεις του κράτους δικαίου που υπήρξαν στη δίκη- παρωδία εις βάρος του Φρέντι Μπελέρη, δεν συνάδουν με την Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

«Έχουμε πει ότι παγώνει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ μέχρι να αποκατασταθούν όλα αυτά τα κεντρικά ζητήματα. (σ.σ. ακούγεται ερώτημα είμαστε σε βέτο;) απάντηση: Ναι εκεί είμαστε» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν, ότι υπήρχαν πολλές αντιφάσεις κατά την διαδικασία των αποδείξεων ενοχής και τόνισαν ότι υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η τελική ποινή είναι δυσανάλογη σε σχέση με το φερόμενο αδίκημα, διατηρείται στην Χειμμάρα ένας μη εκλεγμένος δήμαρχος.

Τέλος η Αθήνα σημειώνει ότι δεν είναι ένα διμερές θέμα αλλά πρόκειται ζήτημα κράτους δικαίου.

Βαρομετρικό χαμηλό στις σχέσεις Αθήνας- Τιράνων

Η υπόθεση Μπελέρη επιδεινώνει το βαρομετρικό χαμηλό στις σχέσεις Αθήνας- Τιράνων. Υπενθυμίζεται ότι από τους τρεις μάρτυρες κατηγορίας, ο ένας παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την Αστυνομία.

Ο δεύτερος ήταν ο αρμόδιος για την έρευνα αστυνομικός, ενώ ο τρίτος δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο.

«Η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου.» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι μια εκ των τριών δικαστών είχε πλαστογραφήσει διοικητικά έγγραφα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button