LifeStyle

Στη φυλακή ο 44χρονος που κατηγορείται πως βοηθούσε την ομάδα των «Σέρβων εκτελεστών»

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 44χρονος, ο οποίος κατηγορείται για βοήθεια που παρείχε σε μέλη της ομάδας «Σέρβων εκτελεστών» που εξαρθρώθηκε μετά από διεθνή επιχείρηση Ελλήνων, Γάλλων, Βέλγων και Σέρβων αστυνομικών στην οποία συμμετείχε και η Europol.

Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Αλβανία, φαίνεται να έχει υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα, που διέπραξε τέσσερις ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα, οι οποίες σχετίζονται με τη δράση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, ο 44χρονος φέρεται να συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού, που χρησιμοποιήθηκε στις ανθρωποκτονίες, αλλά και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις, που αφορούν μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του, πως μετέφερε από την Αθήνα στην Κέρκυρα, ένα αυτοκίνητο χωρίς να γνωρίζει τον λόγο, που του ζητήθηκε να γίνει η μεταφορά και χωρίς να γνωρίζει τι υπήρχε στο όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας για την δράση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης ανά την Ευρώπη ταυτοποιήθηκαν 39 μέλη της οργάνωσης, από τους οποίους 7 συνελήφθησαν στη Σερβία και 2 στην Ισπανία, ενώ 17 μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της Ευρώπης, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν 8 μέλη των οργανώσεων ως ηθικοί αυτουργοί των ανθρωποκτονιών που τελέστηκαν στην Ελλάδα, 8 μέλη ως φυσικοί αυτουργοί και συγκεκριμένα από 4 σε κάθε υπόθεση ανθρωποκτονίας και 23 μέλη ως συνεργοί τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button