LifeStyle

Europa League: «Αέρα» πέρασε η Καραμπάγκ, 4-2 τη Μπράγκα

Η μεγάλη έκπληξη των των play off εισόδου στους «16» του Europa League έγινε στο «Μουνισιπάλ» της Μπράγκα, όπου η Καραμπάγκ πέρασε σαν… άνεμος και σκόρπισε 4-2 τους γηπεδούχους. Με δύο γκολ του έμπειρου Γάλλου, Αμπντελάχ Ζουμπίρ και έναν από τους Γιάνκοβιτς και Βιεϊρά, οι πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν «στρίμωξαν» τη Μπράγκα και έθεσαν τις βάσεις για μια πολύ σπουδαία πρόκριση.

Από σήμερα μπορεί να σκέφτεται την επόμενη φάση η Μίλαν, χάρη στο 3-0 επί της Ρεν στο Σαν Σίρο, με τον Λόφτους-Τσικ να βρίσκει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας «καθάρισε» ήδη την πρόκριση στους «16» του, καθώς πέρασε από τη Βέρνη με 3-1 επί της Γιουνγκ Μπόις. Έτσι, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα υπόλοιπα ζευγάρια, προέκυψαν… ανοιχτοί λογαριασμοί ενόψει των ρεβάνς. Η Ρόμα απέσπασε 1-1 από τη Φέγενορντ στο Ρότερνταμ με τον Λουκάκου να σημειώνει το 6ο του γκολ στη διοργάνωση, ενώ στην Κωνσταντινούπολη η Γαλατασαράι των πολλών αστέρων «λύγισε» στις καθυστερήσεις την αντίσταση της Σπάρτα Πράγας, επικρατώντας 3-2 με γκολ του Ικάρντι στο 90+1΄. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν δύο φορές με Ντεμιρμπάι και Μέρτενς, όμως η Σπάρτα βρήκε απαντήσεις με τους Πρεσιάδο και Κούχτα, ενώ κομβικό ρόλο έπαιξε η αποβολή του Νέλσον των γηπεδούχων με απευθείας κόκκινη στο 62΄. Εξέλιξη-θρίλερ και στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας, με τη Μπενφίκα να κάμπτει 2-1 την Τουλούζ με δύο πέναλτι του Άνχελ Ντι Μαρία, το νικητήριο στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Στο Αμβούργο η τυπικά γηπεδούχος Σαχτάρ Ντόνετσκ, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Μαρσέιγ. Στο 90ο λεπτό η γαλλική ομάδα «άγγιξε» τη νίκη με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Σενεγαλέζου Ιλιμάν Εντιαγέ, όμως στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο 19χρονος Βραζιλιάνος Εγκινάλντο, είπε την τελευταία λέξη.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων των playoffs του Europa League:

Φέγενορντ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία) 1-1 (45+1΄ Παϊσάο – 67΄ Λουκάκου)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 3-2 (19΄ Ντεμιρμπάι, 60΄ Μέρτενς, 90+1΄ Ικάρντι – 47΄ Πρεσιάδο, 65΄ Κούχτα)

 

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-2 (68΄ Ματβιγένκο,90+3΄ Εγκινάλντο – 64΄ Ομπαμεγιάνγκ, 90΄ Εντιαγέ)

 

Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)-Σπόρτινγκ Λισ.(Πορτογαλία) 1-3 (42΄ Ούγκρινιτς – 31΄ Αμέντ, 41΄πεν. Γκιόκερες, 48΄ Ινάσιο)

 

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Τουλούζ (Γαλλία) 2-1 (68΄πεν.,90+8΄πεν. Ντι Μαρία – 75΄ Ντέσλερ)

Μίλαν (Ιταλία)-Ρεν (Γαλλία) 3-0 (32΄,47΄ Λόφτους Τσικ, 52΄ Λεάο)

Λανς (Γαλλία)-Φράιμπουργκ (Γερμανία) 0-0

Μπράγκα (Πορτογαλία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 2-4 (44΄ Μπάνζα, 90+1΄πεν. Μουτίνιο – 21΄πεν. Γιάνκοβιτς, 54΄,69΄ Ζουμπίρ, 65΄ Βιεϊρά)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button