ΕνημέρωσηΠολιτική

Πλέυση Ελευθερίας: Πρώην στελέχη ζητούν τη διακοπή της χρηματοδότησης λόγω μη ύπαρξης καταστατικού

Προσφυγή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών Πολιτικών Κομμάτων κατέθεσε ο δικηγόρος κ. Δ. Μπακόπουλος εν ονόματι πρώην στελεχών και συνεργατών του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας.

Η Προσφυγή βασίζεται σε βεβαίωση του Αρείου Πάγου πώς το κόμμα αυτό δεν διαθέτει ακόμη καταστατικό ως οφείλει αλλά και όργανα θεσπισμένα και αιρετά όπως επίσης οφείλει με αποτέλεσμα να παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος όπως ισχυρίζεται ο κ. Μπακόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής εξ όσων πληροφορείται η «Ζούγκλα» ούτε η Υπουργός κυρία Κεραμέως, ούτε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής κ. Μπούρας έχουν απαντήσει στην προσφυγή αυτή. Δεν έχουν καν δώσει αριθμό πρωτοκόλλου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την παραλαβή του σχετικού εγγράφου.

Η υπόθεση είναι σύνθετη αλλά και αξιοπρόσεκτη. Οι προσφεύγοντες καταγγέλλουν πώς από την στιγμή που το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν ικανοποιεί τις συνταγματικές επιταγές τότε δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται. Οφείλει λοιπόν η Βουλή να λάβει συγκεκριμένη επ’ αυτού απόφαση.

Απευθυνόμενος στη «Ζούγκλα» ο δικηγόρος Δημοσθένης Μπακόπουλος επισημαίνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εντολείς μου είναι αξιέπαινοι, διότι ανοίγουν το θέμα των όρων και προϋποθέσεων χρηματοδότησης ενός κόμματος, το οποίο έχει ήδη απασχολήσει τη γαλλική και γερμανική πολιτική ζωή, αλλά στην Ελλάδα καλύπτεται από κώδικα σιωπής. Απόδειξη της σιωπής το γεγονός ότι πολλές μέρες μετά την αποστολή της προσφυγής τους ούτε η κ Κεραμέως, ούτε ο κ. Μπούρας έχουν κάνει τον κόπο να γνωστοποιήσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου. Οι εντολείς μου ζητούν να μην χρηματοδοτηθεί το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», διότι ο Άρειος Πάγος βεβαίωσε εγγράφως ότι δεν διαθέτει καταστατικό. Επομένως, δεν διαθέτει όργανα και δεν είναι οργανωμένο στη βάση της δημοκρατικής αρχής, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Το επόμενο στάδιο είναι η αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον η κ. Κεραμέως προχωρήσει τελικά στην χρηματοδότηση της Πλεύσης Ελευθερίας»

Δείτε την έγγραφη βεβαίωση του Αρείου Πάγου περί μη ύπαρξης καταστατικού στο κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας»:

Διαβάστε όλη την προσφυγή που έχουν καταθέσει οι 10 πολίτες μέσω του δικηγόρου τους Δ. Μπακόπουλου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button