Ομορφιά

«Το δίχτυ»: Η νέα κοινωνική – αστυνομική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που θα δούμε το φθινόπωρο στην ΕΡΤ

Ο Μανούσος Μανουσάκης το είχε εκφράσει σε πολλές συνεντεύξεις του ότι επιθυμεί να αναβιώσει το «Τμήμα Ηθών», όχι με τον ίδιο τρόπο αλλά εξερευνώντας το έγκλημα σήμερα.

Aυτή η σειρά έρχεται και η συμφωνία έκλεισε με την ΕΡΤ, με την οποία ο Μανούσος Μανουσάκης έχει εξαιρετική σχέση, ενώ εκδόθηκε και η σχετική ανακοίνωση που κάνει τα πράγματα επίσημα.

Έτσι λοιπόν, στο πρόγραμμα της ΕΡΤ από τη νέα σεζόν εντάσσεται «Το δίχτυ», όπως θα ονομάζεται η νέα κοινωνική – αστυνομική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που θα δούμε το φθινόπωρο.

Η υπόθεση και το καστ

Το δίχτυ, σε σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση, αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες, διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία.

Στο επίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων.

Πλαισιωμένη από ένα καστ εξαίρετων ηθοποιών, όπως η Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σπύρος Μαραγκουδάκης, η Κατερίνα Κρανίδη και η Αναστασία Γαλερού-Βλάσση, η σειρά ακολουθεί τους ήρωες κάθε ιστορίας στις παρυφές του «μαύρου» και του «άσπρου», τους βλέπει να γίνονται έρμαια των παθών τους, όπου θύματα και θύτες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις μεγαλύτερες από το μέγεθός τους.

Οι αστυνομικοί εμπλέκονται συναισθηματικά στις υποθέσεις που αναλαμβάνουν, κινδυνεύουν, κρίνουν και κρίνονται, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία.

Όπως είπε πρόσφατα ο ίδιος σε συνέντευξή του, «ο υπότιτλος της σειράς είναι “Το έγκλημα είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας” και το πρώτο μας σενάριο αφορά στην ενδοσχολική και την εφηβική βία.

Μείζον θέμα στις μέρες μας, δεν λέτε τίποτα. Ίσως είναι το κυριότερο, το κυρίαρχο και το πιο σημαντικό και το πιο απειλητικό διότι αυτοί οι έφηβοι που εκφράζονται έτσι θα είναι αύριο γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί.

Θα είναι η αυριανή κοινωνία μας. Μας ενδιαφέρει το θύμα, πως προκύπτει ένα θύμα, γιατί αυτό το παιδί είναι θύμα και γιατί το άλλο είναι θύτης;

Ποια είναι η οικογενειακή του κατάσταση και κυρίως, αυτό που μας ενδιαφέρει, ποιο είναι αυτό το σύστημα παιδείας που δεν κατορθώνει να γοητεύσει τη νεολαία και το θεωρεί άχρηστο;».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button