ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Πεσκόφ: Μια διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία θα αποτύχει χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας

Μια διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία στην οποία δεν θα συμμετάσχει η Ρωσία είναι απλώς «παράλογη» και θα αποτύχει, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Πεσκόφ δήλωσε στο Argumenty I Fakty ότι η Ρωσία διεξάγει πόλεμο με την Ουκρανία για να προστατευθεί από τη Δύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί το ουκρανικό πρόβλημα να επιλυθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Δεν μπορεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στη συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη.

«Διότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε όργανο στα χέρια της συλλογικής Δύσης με τη βοήθεια της οποίας πρόκειται, έτσι πιστεύουν, να ασκήσει περισσότερη πίεση στη Ρωσία, να περιορίσει τη Ρωσία και να την εγκαταλείψει στο περιθώριο της ανάπτυξης», εκτίμησε ο ίδιος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει να διεξαχθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη και νωρίτερα φέτος η Ελβετία είχε δηλώσει έτοιμη να τη φιλοξενήσει, ενώ είχε επισημάνει ότι βρίσκονται υπό συζήτηση η ημερομηνία διεξαγωγής της και άλλες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη αποκλείσει να συμφωνήσει σε ένα ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο ζητεί την απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και την αποκατάσταση των συνόρων της χώρας του 1991, στα οποία περιλαμβάνεται η Κριμαία μια χερσόνησος την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι το σχέδιο αυτό είναι αδιανόητο και επίσης επέκρινε τα σχέδια που επεξεργάζεται η ΕΕ και άλλες χώρες για τη χρήση των εσόδων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας.

«Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι κατανοούν ότι θα αντιταχθούμε νομικά σε μια τέτοια απόφαση», υπογράμμισε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button