Ομορφιά

Ξεσπά ο Στέλιος Χανταμπάκης με δημοσίευμα που τον θέλει να κληρονομούσε ένα σπίτι από τον Φιλήμονα

Πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο σχεδιαστής μόδας Φιλήμονας, ο οποίος άφησε ισχυρό αποτύπωμα, με ξεχωριστές δημιουργίες υψηλής ραπτικής αλλά και καινοτομίες ως προς την παρουσίαση.

Λίγες ημέρες μετά κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα που υποστήριζε τα εξής: «Ο Στέλιος Χανταμπάκης φέρεται ότι περίμενε να κληρονομήσει ένα σπίτι ανάκτορο από τον Φιλήμονα -μετά τον θάνατο του τελευταίου, όπως τον άφηνε να πιστεύει-, αλλά βρέθηκε προ εκπλήξεως, αφού εισέπραξε… αέρα κοπανιστό, μια και το διαμέρισμα στον Λυκαβηττό (περί αυτού πρόκειται) είχε πουληθεί προ πολλού σε κοσμική και υπέρλαμπρη κυρία της Αθήνας και πολύ στενή φίλη του εκλιπόντος σχεδιαστή».

O Στέλιος Χανταμπάκης, ο οποίος διατηρούσε στενή οικογενειακή σχέση με τον σχεδιαστή μόδας, διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο ξέσπασε μέσα από τα social media, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα την αλήθεια.

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσίευσε ο Στέλιος Χανταμπάκης:

«Προφανώς στο ήθος ορισμένων δεν συμπεριλαμβάνεται η έννοια ούτε της ανιδιοτελούς φιλίας ούτε της έλλειψης σκοπιμοτήτων στις ανθρώπινες σχέσεις, ούτε της αμαύρωσης της μνήμης ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή. Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι η φωτογραφία μου είναι πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα και πηχαίους τίτλους που με αφορούν, καθώς και κείμενα άκρως προσβλητικά και υποτιμητικά για το άτομό μου.

Διευκρινίζω λοιπόν ότι με τον γνωστό σχεδιαστή Φιλήμονα Φαλκωνάκη μας συνέδεε από 20 σχεδόν ετών προσωπική φιλία, η οποία – αφότου απέκτησα οικογένεια – έγινε οικογενειακή φιλία. Προφανώς και αποδεδειγμένως εγνώριζα – από τον ίδιο – ότι το σπίτι που κατοικούσε το είχε μεταβιβάσει ήδη εδώ και δέκα χρόνια! Παρεμπιπτόντως και ενημερωτικός, η γυναίκα μου Όλγα στον Άγιο Δομίνικο μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει καν τον θάνατο του φίλου μας, καθώς επιλογή μου ήταν να μην την επιβαρύνω ψυχολογικά στην εκεί προσπάθειά της.

Ας ελέγξουν λοιπόν οι διάφοροι πρόθυμοι ρυπαρογράφοι την προέλευση των πληροφοριών τους, εάν έχουν τέτοιες και δεν αρέσκονται σε σενάρια προσωπικών εκτιμήσεων κατά τον προσωπικό τους ηθικό κώδικα.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ μου ο σεβασμός στο πρόσωπό μου και στα μέλη της οικογένειάς μου και ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ο σεβασμός στην μνήμη του Φιλήμονα, του εμβληματικού σχεδιαστή μιας ολόκληρης εποχής, ο οποίος δικαιούται να μείνει στο νου όλων μας και στην ιστορία για το έργο και την προσωπικότητά του».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button