Διεθνή επικαιρότητα

Βρετανία: Μαθητές σε σχολεία μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουν τραύματα από μαχαίρι

Μαθήματα πρώτων βοηθειών ώστε να αντιμετωπίζουν σοβαρά τραύματα από μαχαίρι μετά από ένα κύμα επιθέσεων κάνουν οι μαθητές στο Μπρίστολ της Βρετανίας.

Στα σχολεία τους έχουν προσφερθεί σετ αιμορραγίας που περιέχουν επιθέματα, επιδέσμους και αιμοστατικούς επίδεσμους, ώστε οι μαθητές να μπορούν να περιορίσουν την καταστροφική απώλεια αίματος πριν φτάσουν οι νοσοκόμοι.

Η πρωτοβουλία έρχεται μετά τους θανάτους δύο εφήβων μετά από επίθεση με μαχαίρι και άλλα πλήγματα.

Η ακτιβίστρια Λιάν Ρέινολντς έδειξε στους νέους πώς να χρησιμοποιούν τα μαξιλάρια, τους επιδέσμους και τους τουρνικέ.

Η ίδια προωθεί τα κιτ από το 2021 μετά το θανατηφόρο μαχαίρωμα του 18χρονου Ντοντάε Ντέιβις σε καυγά μεταξύ αντίπαλων συμμοριών στα ανατολικά της πόλης.

Η ίδια δήλωσε: «Υπήρξε μια έξαρση της σοβαρής βίας. Είμαι γονέας και φοβάμαι, γι’ αυτό προσπαθώ να βάλω αυτά τα κιτ σε σχολεία και άλλους οργανισμούς στο Μπρίστολ και σε όλη τη νοτιοδυτική χώρα. Θα μπορούσαν δυνητικά να σώσουν μια ζωή ή ένα άκρο πριν φτάσει εκεί το ασθενοφόρο για να αναλάβει».

Οι Λάιλα και Ζενεβιέβ, και οι δύο 15 ετών, παρακολούθησαν μια επίδειξη πριν εξασκηθούν στο τύλιγμα επιδέσμων η μία στην άλλη.

«Είναι πραγματικά τρομακτικό (αυτό που συμβαίνει), ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία. Τέτοια προβλήματα πάντα συμβαίνουν, αλλά πρόσφατα ήταν πολύ άσχημα. Είναι τρελό που στα 15 μας μαθαίνουμε πώς να αντιμετωπίζουμε μαχαιριές και πρέπει να σκεφτόμαστε αυτά τα πράγματα», λέει η Λάιλα.

Από την πλευρά της η Ζενεβιέβ δήλωσε ότι ανησυχεί ότι τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας στο σχολείο δεν είναι πάντα αρκετά για να σταματήσουν τη χρήση μαχαιριών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button