ΕνημέρωσηΟικονομία

Σήμερα η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι

Eν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας αλλά και έντονου φόβου των οπαδών του για επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 1η Μαρτίου η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος θα ταφεί στη Μόσχα. Ο δριμύς επικριτής του Κρεμλίνου έχασε αιφνιδίως τη ζωή του σε ηλικία 47 ετών στις 16 Φεβρουαρίου σε διαβόητη σωφρονιστική αποικία βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Οι οπαδοί του Αλεξέι Ναβάλνι αποφάσισαν να αναμεταδώσουν διαδικτυακά την κηδεία του, ενώ κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το «παρών». Η κηδεία έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 τοπική ώρα στον Ναό της Εικόνας της Θεομήτορος «Σβήσε τη θλίψη μου» και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο Μπορισόφσκογιε στις 16:00 ώρα Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονταν για το έργο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης να παραστούν στην κηδεία, συμπληρώνοντας ότι η νεκρική πομπή μέχρι το νεκροταφείο θα κρατήσει περίπου μισή ώρα.

Έκκληση στον κόσμο να προσέλθει στην κηδεία του άνδρα της απεύθυνε και η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια.

Οι ρωσικές Αρχές παρέδωσαν τελικά τη σορό του Ναβάλνι στη μητέρα του αρκετά 24ωρα μετά τον θάνατό του μετά από επίμονες αιτήσεις της ίδιας και των συνεργατών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα του αρνήθηκε να γίνει μυστικά η ταφή στην απόμερη περιοχή της βόρειας Ρωσίας, όπου πέθανε ο Ναβάλνι, όπως προσπάθησαν να την υποχρεώσουν οι Αρχές της Ρωσίας.

Η ομάδα του Ναβάλνι κατήγγειλε ότι αναζητούσαν μέρος για να θάψουν τη σορό του, αλλά οι ρωσικές αρχές δημιούργησαν εμπόδια στη διαδικασία, ενώ κατήγγειλαν ότι τα γραφεία κηδειών δέχονται απειλές για να μην διαθέσουν νεκροφόρα για τη μεταφορά της σορού του επικριτή του Πούτιν.

Όσοι πενθούν δημοσίως για τον θάνατο του Ναβάλνι διατρέχουν τον κίνδυνο κράτησης, από τις ρωσικές Αρχές, καθώς δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν πρόσφατα, επειδή άφησαν λουλούδια στη μνήμη του Ναβάλνι.

Η ομάδα του Ναβάλνι ισχυρίστηκε ότι δολοφονήθηκε κατόπιν εντολής του Πούτιν, καθώς ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης ήταν πιθανό να απελευθερωθεί σε μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, ορκίστηκαν ότι θα φέρουν την αλήθεια στο φως.

Οι ρωσικές Αρχές απέρριψαν τις αιτιάσεις και το πιστοποιητικό θανάτου που εξέδωσαν αναφέρει ότι ο Ναβάλνι πέθανε από φυσικά αίτια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button