Διεθνή επικαιρότητα

Ισραήλ: Αλλάζουν οι στίχοι του τραγουδιού για τη Eurovision με προεδρική παρέμβαση

Με παρέμβαση του προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ το Ισραήλ συμφώνησε να αλλάξει τους στίχους της συμμετοχής του στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού οι διοργανωτές εξέφρασαν αντιρρήσεις για τους στίχους που φαίνεται να αναφέρονται στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το τραγούδι που θεωρείται φαβορί στην διαγωνιστική κούρσα του Ισραήλ για την Eurovision έχει τίτλο October Rain και το ερμηνεύει η Eden Golan.

Οι στίχοι του τραγουδιού δεν αναφέρουν ανοιχτά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αλλά δεν αφήνουν και καμία αμφιβολία ότι πρόκειται γι΄αυτήν.

«Χορεύοντας στην καταιγίδα/Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε/Πάρε με σπίτι/Και άφησε τον κόσμο πίσω/Και υπόσχομαι ότι δεν θα ξανασυμβεί/Είμαι ακόμα βρεγμένος από αυτή τη βροχή του Οκτωβρίου/Οκτωβριανή βροχή», είναι για παράδειγμα κάποιοι από τους στίχους του τραγουδιού που δημοσίευσε η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ Kan.

Οι διοργανωτές το απέκλεισαν την περασμένη εβδομάδα για παραβίαση των κανόνων πολιτικής ουδετερότητας.

Σε ανακοίνωσή του την Κυριακή (3/3), το Kan δήλωσε ότι επικοινώνησε με τους στιχουργούς και τους ζήτησε να «ανασκευάσουν τα κείμενα, διατηρώντας την καλλιτεχνική τους ελευθερία».

Ο πρόεδρος Χέρτζογκ τόνισε «ότι ακριβώς σε μια εποχή που εκείνοι που μας μισούν επιδιώκουν να καταπιέσουν και να μποϊκοτάρουν το κράτος του Ισραήλ η χώρα πρέπει να υψώσει τη φωνή της» στα διεθνή φόρα.

Η συμμετοχή του Ισραήλ, την οποία θα ερμηνεύσει η 20χρονη τραγουδίστρια αναμένεται να επιβεβαιωθεί την επόμενη Κυριακή.

Το Ισραήλ έχει κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τέσσερις φορές στο παρελθόν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button