Μόδα

Σοκάρει ο Πρίγκιπας Χάρι: «Κινδυνεύω, η Αλ Κάιντα έχει σχέδιο δολοφονίας μου»

Ο Πρίγκιπας Χάρι έχει γίνει κυριολεκτικά έξαλλος, με το γεγονός ότι η κυβέρνηση του έχει στερήσει το δικαίωμα να έχει προσωπική ασφάλεια, όποτε επισκέπτεται την οικογένεια του στην Μεγάλη Βρετανία. Ο Πρίγκιπας Χάρι, αφήνοντας αιχμές προς το παλάτι, υποστήριξε ότι διέτρεχε μεγαλύτερο κίνδυνο για την ζωή του απ’ ό,τι η μητέρα του Νταϊάνα.

Πιο αναλυτικά, τα έγγραφα που έφερε στο φως το Άνωτατο Δικαστήριο και στα οποία γίνεται λόγος για ρατσισμό και εξτρεμισμό στην περίπτωση των απειλών που αφορούν στον Δούκα του Σάσεξ, δεν αφήνουν αμφιβολίες: «Ο Πρίγκιπας Χάρι αναφέρει ότι η οικογένειά του, η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ, δεν ήταν ασφαλείς από την στιγμή που υποβαθμίστηκε η ειδική ασφάλεια που παρέχεται από το παλάτι».

Ακόμη, στα δικαστικά έγγραφα επισημαίνεται ότι η εξτρεμιστική Αλ Κάιντα είχε σχέδιο δολοφονίας του Πρίγκιπα, αφού ο Πρίγκιπας Χάρι ανέφερε για την δολοφονία 25 μαχητών Ταλιμπάν στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του «Spare» τον Ιανουάριο του 2023.

Τα έγγραφα δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, αφού απορρίφθηκε η αίτηση του Πρίγκιπα Χάρι κατά του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών που υποβάθμισε το 2020, – κατά τις επισκέψεις του 39χρονου στην Βρετανία – τον βαθμό της προσωπικής του ασφάλειας, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

Τέλος, ο Χάρις προσθέτει: «Είμαι σε μία θέση που κανείς δεν ήθελε να βάλει την μητέρα μου πριν από 23 χρόνια. Σήμερα, με το ρίσκο να είναι μεγαλύτερο, όσον αφορά στον ρατσισμό, κάποιος θα πρέπει να κριθεί υπεύθυνος εάν συμβεί κάτι». Πάντως, το παλάτι δεν είναι ιδιαίτερα διατεθειμένο να βοηθήσει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button