Υγεία

Παγώνη: «Η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι» – Αυτά είναι τα τρία βασικά συμπτώματα

Μήνυμα εγρήγορσης εκπέμπουν οι επιστήμονες για την έξαρση μηνιγγίτιδας, στον απόηχο και των κρουσμάτων στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, με την Ματίνα Παγώνη να εξηγεί τα τρία ύποπτα συμπτώματα, που θα πρέπει να μας οδηγήσουν στον γιατρό.

«Η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι», τόνισε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης (12.03.24). Η ίδια μάλιστα επεσήμανε πως έντονη κεφαλαλγία, πυρετός και δυσκαμψία αυχένα είναι τα τρία βασικά συμπτώματα, που θα πρέπει να μας θέσουν σε υποψία και εγρήγορση.

«Επειδή η μηνιγγίτιδα είναι φέτος σε έξαρση και άλλες χρονιές είχαμε περισσότερα κρούσματα και θανάτους, η καλή διαχείριση, σημαίνει καλή ιχνηλάτηση των περιστατικών, για να ξέρουμε, ποια άτομα ήταν σε επαφή και πρέπει να εμβολιαστούν.

Επιβάλλεται η μεταφορά σε νοσοκομείο που «αν γίνει εγκαίρως, δεν φοβόμαστε τίποτα», δήλωσε η κυρία Παγώνη.

Και συνέχισε: «Για τα μικρά παιδιά φοβόμαστε γιατί τα μωράκια κάνουν σπασμούς».

«Ο κόσμος να βγει να διασκεδάσει, δεν μπορεί να κλειστούν στα σπίτια για τρία κρούσματα. Ιχνηλάτηση και προσοχή χρειάζεται», πρόσθεσε η ίδια ενόψει του καρναβαλιού.

«Τα τρία κρούσματα μεταξύ φοιτητών στην Πάτρα έχουν ιχνηλατηθεί και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας ενόψει καρναβαλικών συγκεντρώσεων, κατέληξε η κυρία Παγώνη.

To άρθρο Παγώνη: «Η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι» – Αυτά είναι τα τρία βασικά συμπτώματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button