ΕνημέρωσηΟικονομία

AAΔΕ: Καθολική παράταση πληρωμής των φόρων Απριλίου έως τις 2 Μαΐου

Λόγω έκτακτων εργασιών στις υποδομές της Γενικής Γραμμετείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρατείνονται με αποφάσεις του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, οι προθεσμίες εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων προς την εφορία, παρακρατούμενων φόρων, φορολογιών κεφαλαίου, ΦΠΑ, τελών και λοιπών έμμεσων φόρων και οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, έως και την 2α Μαΐου 2024.

Ειδικότερα, με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρατείνονται μέχρι και την 2/5/2024, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στην εφορία, των οποίων οι προθεσμίες λήγουν στις 30/04/2024. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/ διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ:

– παρατείνονται μέχρι και την 2/5/2024:

οι προθεσμίες εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30.4.2024, όπως δηλώσεις ΦΠΑ (ΈΝΤΥΠΟ Φ2), παρακρατούμενοι φόροι, δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, τέλη και λοιποί έμμεσοι φόροι κ.λπ.,
οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογιών κεφαλαίου (φόρων κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από τυχερά παίγνια, μεταβιβάσεις ακινήτων και στοιχείων ακινήτων Ε9), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30/4/2024 και την 1/5/2024.
– Για υποβολές δηλώσεων ΦΠΑ που έγιναν μετά την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος (ώρα 15:30) η καταληκτική προθεσμία για την καταβολή του φόρου παρατείνεται μέχρι 31/5/2024. Η ίδια ημερομηνία (31/5/2024 ) είναι καταληκτική και για τις δύο δόσεις στην περίπτωση επιλογής καταβολής του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις.

Σκοπός της παράτασης είναι η διευκόλυνση των φορολογούμενων ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων και καταβολής των φόρων.

 

To άρθρο AAΔΕ: Καθολική παράταση πληρωμής των φόρων Απριλίου έως τις 2 Μαΐου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button