Διεθνή επικαιρότητα

Απίστευτο: Οδηγεί μόνιμα μεθυσμένος χωρίς να έχει πιει ούτε ένα ποτό – Το δικαστήριο τον αθώωσε

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας Βέλγος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αφού οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι έχει μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που προκαλεί στον οργανισμό του να παράγει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος έπασχε από το σύνδρομο αυτόματης ζυθοποιίας (ABS) – μια κατάσταση κατά την οποία παράγονται μεθυστικά επίπεδα αιθανόλης στο έντερο. Οι πάσχοντες από την πάθηση μπορεί να έχουν συμπτώματα ίδια με αυτά της μέθης, όπως συγκεχυμένη ομιλία, παραπάτημα, απώλεια κινητικών λειτουργιών και ζάλη.

Ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν επίσης σε ζυθοποιία, σε κάτι που ο δικηγόρος του περιέγραψε ως “άλλη μια ατυχής σύμπτωση”, καταδικάστηκε για πρώτη φορά για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2019.Εκείνη την εποχή, δεν γνώριζε την κατάστασή του.. Η αστυνομία τον σταμάτησε ξανά με το όχημά του τον Απρίλιο του 2022 και στη συνέχεια ένα μήνα αργότερα και διαπιστώθηκε και τις δύο φορές ότι είχε ξεπεράσει το όριο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ που ισχύει στη χώρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, του χορηγήθηκε ζαχαρούχο φαγητό για 24 ώρες και χωρίς να πιει αλκοόλ, ο οργανισμός του “μετέτρεψε μαζικά τους υδατάνθρακες σε αλκοόλ”. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ένας τρίτος γιατρός που διορίστηκε από το αστυνομικό δικαστήριο της Μπριζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στην ετυμηγορία, ο δικαστής τόνισε ότι ο κατηγορούμενος, δεν παρουσίασε συμπτώματα μέθης. Ανέφεραν επίσης ότι ο δικαστής δεν διέταξε απαγόρευση οδήγησης με βάση την κατάστασή του.

Αντ’ αυτού, ο δικαστής αποφάσισε ότι ο άνδρας πρέπει να λάβει μέτρα διατροφής…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button