Κυπριακά Νέα

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

Τιμούμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά, τους πρωτοπόρους των εργατικών αγώνων, αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τιμώντας την 1η του Μάη, η ΔΗΠΑ – Συνεργασία αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι με αγώνες και θυσίες διαφύλαξαν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Συνδικαλιστικό και Εργατικό Κίνημα της Κύπρου έχει να παρουσιάσει μια σημαντική προσφορά στον ευρύτερο τομέα της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, ειδικά σε δύσκολες περιόδους, καθώς και στην αναβάθμιση των συνθηκών και όρων εργασίας και της ποιότητας της ζωής των Κυπρίων εργαζομένων.

Η σημερινή επέτειος παραμένει μέχρι σήμερα επίκαιρη, στην προσπάθεια όλων μας να διαφυλάξουμε την εργασιακή ειρήνη και σταθερότητα, την περαιτέρω διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά προπαντός την απορρόφηση του ανθρώπινου δυναμικού μας από την κυπριακή αγορά εργασίας. Η επίλυση σοβαρών προβλημάτων όπως αυτά της ΑΤΑ, του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της καταπολέμησης της ανεργίας στους νέους, πρέπει είναι προτεραιότητες κριτικής σημασίας για τη χώρα μας.

Περαιτέρω, ως Πολιτεία πρέπει να εγκύψουμε στη διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τον επαγγελματικό προσανατολισμό στα σχολεία μας, στην ανάπτυξη τεχνικών επαγγελμάτων και στον επαναπατρισμό πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού, που η χώρα μας έχει απωλέσει, εξαιτίας των δικών μας αδυναμιών. Βήματα προόδου έχουν γίνει, αλλά οφείλουμε να προωθήσουμε ακόμη παραπάνω την ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας, να εκμηδενίσουμε το χάσμα αμοιβής μεταξύ φύλων, καθώς και να εφαρμόσουμε μέτρα καλύτερου ισοζυγίου εργασίας-ζωής.

Η ΔΗΠΑ – Συνεργασία, καθοδηγούμενη από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, θα είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στη στήριξη των ευάλωτων και ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button