ΕνημέρωσηΠολιτική

Πανστρατιά εν όψει Ευρωεκλογών κήρυξε από το Ζάππειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δριμύ κατηγορώ στη αντιπολίτευση

Με τη φράση «η Ν.Δ. είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελλήνων» και δίνοντας ξεκάθαρα το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης ως… «λαϊκό – κοινωνικό κόμμα», ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα πανστρατιάς και συσπείρωσης εν όψει των ευρωεκλογών, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Στην ομιλία του στο «ιστορικό», όπως το χαρακτήρισε, 15ο συνέδριο της Ν.Δ. – καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή –  ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Ελλάδα θα… ξαναβαφτεί μπλε, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το διακύβευμα της ευρωκάλπης

Από το Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία χιλιάδων Νεοδημοκρατών, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το κεντρικό ζητούμενο, όπως και η συνέχεια του κυβερνητικού έργου, η οποία, όπως είπε, είναι «προϋπόθεση μιας καλύτερης ζωής για το αύριο».

«Η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα», δήλωσε, σημειώνοντας ότι η μάχη των Ευρωεκλογών θα έχει ευρωπαϊκό μεν, με εθνικό δε, αποτύπωμα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα επιλέξουν με την ψήφο τους «να παραμείνει η χώρα στην τροχιά της σιγουριάς και της ανάπτυξης, όπως επέλεξαν πριν από 9 μήνες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ναι στη σταθερότητα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το διακύβευμα της κάλπης…. «ποιος ξέρει και μπορεί να έχει ισχυρή φωνή στους συσχετισμούς των Βρυξελλών».

Παράλληλα έστειλε μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφους. «Δεν προσφέρονται οι εκλογές για αδράνεια και αδιαφορία παρά μόνο για δυναμική συμμετοχή» δήλωσε.

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην αντιπολίτευση, και δη στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για ακραία τοξικότητα.

«Απέναντί μας βρίσκεται ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς μιλώντας με θράσος και χωρίς εκλογική απειρία, αφήνοντας υπονοούμενα για νοθείες» είπε για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, επικρίνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του, ενώ τον κατηγόρησε και για παροχολογία.

«Θέλοντας να ξεπεράσει ακόμα και τον προκάτοχό του υπόσχεται παροχές από το παλιό λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως δεν έχει ξεραθεί ακόμα».

«Πυρά» στο ΠΑΣΟΚ

Στο στόχαστρο του και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο κατηγόρησε ότι «βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ), πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος. Πράγματι, ωραία φιλοδοξία» είπε, επιχειρώντας να αναδείξει διαγκωνισμό των δύο κομμάτων για τη δεύτερη θέση.

«Καρφιά» προς τον Κ. Βελόπουλο

Στην αρχή ακόμη της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Χωρίς να τον κατονομάσει, τον φωτογράφισε, λέγοντας ότι «το να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία ενώ πουλάς κηραλοιφές και δήθεν χειρόγραφα του Χριστού, συνιστά μέγιστη πράξη εξαπάτησης».

«Καπηλεύονται το πένθος…»

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για ακραίες φωνές που μιλούν τη γλώσσα του παρελθόντος  «επειδή δεν έχουν τίποτα να πουν» και για αντιπολίτευση που δεν διστάζει να δυσφημεί τη χώρα στο εσωτερικό και να καπηλεύεται ένα τεράστιο πένθος (αυτό των Τεμπών) στο εσωτερικό, «κάνοντας τον πόνο κομματικό εργαλείο».

Μήνυμα Μητσοτάκη

«Σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι ξαναζούμε τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Πυροβολούν πρόσωπα και οικογένειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε τέτοια χτυπήματα. Όμως τώρα ξεπερνιούνται πολλά όρια» είπε, αναφερόμενος σε πρόσφατες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, του ιδίου και της συζύγου του.

«Όσοι θέλουν να πριονίσουν την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. για να δυναμώσουν, είναι βαθιά γελασμένοι” είπε ο Πρωθυπουργός. “Στην κυβέρνηση θα μείνουν οι πολλοί, όχι οι λίγοι, οι ιδέες και οι πράξεις, όχι τα πορτοφόλια και οι φήμες» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα σε τροχιά προόδου»

Ο Πρωθυπουργός αφού απαρίθμησε μία – μία τις προκλήσεις στις οποίες κλήθηκε να ανταποκριθεί η κυβέρνηση – από το μεταναστευτικό και τις προκλήσεις της Τουρκίας έως τον κορονοιό έως την ενεργειακή κρίση – δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Σε 4 χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε, η Ελλάδα μπήκε σε τροχιά προόδου. Δεν γίναμε παράδεισος, αλλά με συνεχή προσπάθεια τα πράγματα να γίνονται καλύτερα. Δεν υπάρχει ακμαία οικονομία χωρίς ασφαλή κοινωνία. Ούτε οικονομία και κοινωνία χωρίς ελευθερία, ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία. Κάναμε τα λάθη ορμή για να γίνουμε καλύτεροι και τα εμπόδια, εφόδια. Βάζοντας το κόμμα πάνω από τα πρόσωπα και την πατρίδα πάνω από το κάθε κόμμα» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Η αναφορά στη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους – «Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί»

Στην ομιλία του Πρωθυπουργού ιδιαίτερη θέση είχε το η πρόσφατη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, και έδωσε το στίγμα της λειτουργίας που πρέπει να έχει η αστυνομία.

«Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί έχουν βοηθήσει τις γυναίκες που κινδύνευσαν, έχουμε αυστηροποιήσει ποινές και έχουμε δομές, αλλά σκύβουμε το κεφάλι όταν έχει δολοφονηθεί μια κοπέλα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Ναι, περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν όσα έχουμε πετύχει και ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί όπως γίνονται ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα. Αλλά ναι, οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως, έχοντας όμως και τη δική μας κατανόηση και στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους» τόνισε με έμφαση.

 

To άρθρο Πανστρατιά εν όψει Ευρωεκλογών κήρυξε από το Ζάππειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δριμύ κατηγορώ στη αντιπολίτευση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button