ΕνημέρωσηΟικονομία

Κατέρρευσε η τράπεζα First Republic Bank των ΗΠΑ – Στην JPMorgan οι καταθέσεις

Ακόμα μία τράπεζα κατέρρευσε στις ΗΠΑ προκαλώντας έντονη ανησυχία στις αγορές και στους οικονομικούς αναλυτές.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η Υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνιας (DFPI) έθεσε υπό τον έλεγχό της την τράπεζα First Republic Bank (FRB) των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε μέσα σε δύο μήνες.

Η DFPI διόρισε την ομοσπονδιακή υπηρεσία (Federal Deposit Insurance Corporation FDIC) για την εποπτεία της αναφερόμενης τράπεζας, ενώ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε μία προσφορά από την JPMorgan Chase Bank και από την National Association, Columbus, Ohio για τη διαχείριση όλων των καταθέσεων.

H τράπεζα JPMorgan Chase & Co. ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι απέκτησε μία σημαντική πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων, αναλαμβάνοντας και συγκεκριμένες οικονομικές υποχρεώσεις της τράπεζας First Republic Bank (FRB).

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας συμπεριλαμβάνουν περίπου 173 δισ. δολάρια δανείων και 30 δισ. δολάρια χρεογράφων, καθώς και 92 δισ. δολάρια σε καταθέσεις.

Η JPMorgan και η ομοσπονδιακή υπηρεσία, συμφώνησαν να μοιραστούν τις ζημιές. 

Η συναλλαγή καθιστά την JPMorgan, τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, κάτι που κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να αποφύγουν στο παρελθόν. Λόγω των ρυθμιστικών περιορισμών των ΗΠΑ, το μέγεθος της JPMorgan και το υπάρχον μερίδιό της στην καταθετική βάση των ΗΠΑ θα την εμπόδιζαν υπό κανονικές συνθήκες να επεκτείνει περαιτέρω την καταθετική της βάση. 

To άρθρο Κατέρρευσε η τράπεζα First Republic Bank των ΗΠΑ – Στην JPMorgan οι καταθέσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button