ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok για την Πρωτομαγιά – «Θα διαψεύσω ότι οι φιλεργατικές πολιτικές είναι αριστερές»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για την Πρωτομαγιά μέσα από βίντεο που ανάρτησε σήμερα (1.5.2023) στο TikTok για την ημέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά στις 10 φιλεργατικές πολιτικές που πήρε και υλοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,

Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε με αφορμή την Πρωτομαγιά ότι υπάρχει μία «φήμη πως οι φιλεργατικές πολιτικές είναι οι αριστερές», και τόνισε πως είναι εδώ ο ίδιος «για να το διαψεύσει».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις φιλεργατικές αποφάσεις που πήρε η Νέα Δημοκρατίας στην 4ετία και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα ανάμεσά τους η ψηφιακή κάρτα εργασίας, το επίδομα ανεργίας, τα προγράμματα για νέους εργαζόμενους και ανέργους, τις αποζημιώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε φυσικά ειδική αναφορά φυσικά στις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. 

@kyriakosmitsotakis_ 10 φιλεργατικές πολιτικές που έχουμε υλοποιήσει. #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

 

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για τις φιλεργατικές αποφάσεις της Κυβέρνησης:

«Πρώτον, θεσπίσαμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και από ανασφάλιστη εργασία.

Δεύτερον, αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή με ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις για να βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζομένους τους.

Τρίτον, κάναμε το επίδομα ανεργίας, επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Τέταρτον επενδύουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων, ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες.

Πέμπτον, θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας.

Έκτον επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά, το τονίζω, για πρώτη φορά, άδεια πατρότητας και προστατεύουμε από την απόλυση τον νέο πατέρα.

Έβδομον, θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση.

Όγδοον, δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικά στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού ντελίβερι.

Ένατον, εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπολοίπους εργαζομένους.

Και φυσικά δέκατον, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, από 650 ευρώ σε 780 ευρώ!», τόνισε ο Κυριάκος Μητσορτάκης.

«Είχα κι άλλα να σας λέω αλλά να μην σας κουράζω. Καλή Εργατική Πρωτομαγιά σε όλους και καλό μήνα», κατέληξε ο Πρωθυπουργός

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok για την Πρωτομαγιά – «Θα διαψεύσω ότι οι φιλεργατικές πολιτικές είναι αριστερές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button