LifeStyle

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Διασπορά ψεμάτων για να ξεπεράσουν τις αντιδράσεις των αγροτών

Για «διασπορά ψεμάτων» προκειμένου να «ξεπεράσει τις εύλογες αντιδράσεις» των αγροτών που «αγωνίζονται με δυναμισμό και αξιοπρέπεια για την επιβίωση και τη συνέχιση της παραμονής τους στην ύπαιθρο», κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση.

Αντί η κυβέρνηση «να απολογείται στους αγρότες για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο (ΕΣΣ) της ΚΑΠ, που η ίδια υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο και το οποίο αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία για, την μέχρι στιγμής, αποτυχημένη εφαρμογή της ΚΑΠ 2023-2027 στη χώρα μας, ”επινοεί” ξαφνικά το νέο αφήγημα ότι ”ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν υπέρ της εξωτερικής σύγκλισης των ενισχύσεων στην τρέχουσα ΚΑΠ”», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνει ότι «η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ. Τονίσαμε στην ΕΕ πως η Ελλάδα έχει μικρές ή πολύ μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις οποίες κατευθυνόταν το 80,7% των άμεσων ενισχύσεων με μέσο όρο στήριξης μόλις 3.000 ευρώ η οποία αντιστοιχεί στο 49% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τοποθετεί την Ελλάδα σε μία από τις τελευταίες θέσεις του Πίνακα των ενισχύσεων ανά εκμετάλλευση». Τονίζει ότι «οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν (και είναι) πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη θέση αυτή η οποία απέρριπτε το όποιο σενάριο εξωτερικής σύγκλισης των ενισχύσεων στην τρέχουσα ΚΑΠ» και πως «είχαν απορρίψει τον Μάρτιο του 2019, σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει το Κόμμα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ της εξωτερικής σύγκλισης των ενισχύσεων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, όπως και αντίστοιχη τροπολογία που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η ΝΔ».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ «κατατέθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30-12-2021 και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 21-11-2022». Ο Τομέας Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επιπλέον ότι «είναι ψέμα της ΝΔ πως ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε τις αγροτικές επιδοτήσεις» και πως «η φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων γινόταν επί ΝΔ και καταργήθηκε στις 14/5/2015 με το ν.4328 του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη αναφέρει ότι «ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης σταμάτησε στα μπλόκα και ανέβηκε στο τρακτέρ μετά από πρόσκληση των αγροτών να τον βλέπουν και να τον ακούνε», σχολιάζοντας: «Δεν στήσαμε ούτε τον Λούκυ Λουκ καβάλα στο άλογο που, ”τυχαία” βρέθηκε στον δρόμο του Μητσοτάκη, ούτε στήσαμε τη γραμματέα του κ. Χατζηδάκη να βρεθεί ”τυχαία” στον δρόμο και να του πει ”τι γκόμενος είσαι εσύ”. Ούτε πρόκειται να στήσουμε σόου να πάμε ”τυχαία” στο σπίτι μελών της ΝΔ όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης για να του πούνε πόσο ”καλός” είναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταληκτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «δυστυχώς για τη ΝΔ οι Έλληνες αγρότες έχουν και μνήμη και κρίση, κάτι που το διαπιστώνουν οι κυβερνώντες με τον πιο έντονο τρόπο τις τελευταίες μέρες και σύντομα θα αποτυπωθεί και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία, με εξίσου εμφατικό τρόπο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button