ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Γεωργία – Ελλάδα 0-0 (4-2): Χάθηκε στα πέναλτι η πρόκριση στο Euro 2024

Η εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας “πάλεψε” μέχρι τέλους στην έδρα της Γεωργίας, αλλά μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση, ηττήθηκε με 4-2 στα πέναλτι και αποκλείστηκε στο τελευταίο παιχνίδι πριν τα τελικά του Euro 2024.

Μετά από ένα ματς με κακό ρυθμό και μηδενικές ευκαιρίες, η Ελλάδα είχε αρκετές καλές στιγμές στην παράταση και ένα δοκάρι με κεφαλιά του Μαυροπάνου, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Μπακασέτας και ο Γιακουμάκης δεν κατάφεραν να σκοράρουν και η Εθνική μας Ομάδα ηττήθηκε με 4-2, αποχαιρετώντας πρόωρα το… όνειρο του Euro 2024.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν από τα πρώτα λεπτά, “χαλώντας” το ρυθμό του αγώνα. Η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας, αλλά αναγκάστηκε να κόψει αντεπιθέσεις με κίτρινες κάρτες σε Μπάλντοκ και Χατζηδιάκο.

Η Εθνική μας είχε δύο καλές στιγμές με Ιωαννίδη και Πέλκα, αλλά δεν κατάφερε να τις μετατρέψει σε ευκαιρίες για γκολ, ενώ η Γεωργία είχε μία άστοχη κεφαλιά του Ντβάλι στο ξεκίνημα και μία απευθείας εκτέλεση του Τσακβεντάτζε στο 45′, που ανάγκασε τον Βλαχοδήμο σε σπουδαία απόκρουση με το ένα χέρι.

Στη συνέχεια της φάσης, ο Σενγκέλια σούταρε άουτ από καλή θέση στην περιοχή και κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με ένταση μεταξύ των παικτών και κόκκινες κάρτες σε Τζαβέλλα και Λόρια στους δύο πάγκους.

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα πήρε την κατοχή της μπάλας και “πίεσε” για ένα γκολ, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει και πάλι ευκαιρίες για γκολ. Στην άμυνα οι αλληλοκαλύψεις ήταν φοβερές, αλλά στην επίθεση έλειψε η ενέργεια που θα μπορούσε να “ξεκλειδώσει” τους Γεωργιανούς.

Ένα σουτ του Τσιμίκα υπό καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή στο 65′, ήταν η μοναδική ευκαιρία που είχε να επιδείξει η Εθνική μας Ομάδα στο δεύτερο 45λεπτο και μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν ο Ιωαννίδης έκανε άσχημη κεφαλιά από καλή θέση στην περιοχή. Το 0-0 έμεινε έτσι πολύ εύκολα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, η οποία και οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί το παιχνίδι έγινε ξαφνικά… ροντέο. Η Ελλάδα είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, με σουτ του Μπακασέτα, κεφαλιά του Μαυροπάνoυ στο οριζόντιο δοκάρι και σουτ του Ρότα λίγο άουτ. Η Γεωργία “απάντησε” με τον Μικαουτάτζε να μην μπορεί να νικήσει με πλασέ από κοντά τον Βλαχοδήμο.

Τσιταϊσβίλι και Μασούρας είχαν επίσης δύο καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το… χρυσό γκολ και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Στη… ρώσικη ρουλέτα, η Ελλάδα εκτελούσε δεύτερη και βρέθηκε να “κυνηγάει” από την αρχή, αφού ο Μπακασέτα νικήθηκε στο πρώτο πέναλτι.

Η Εθνική έφερε τη διαδικασία στα ίσια, μετά από άστοχη προσπάθεια των Γεωργιανών, αλλά ο Γιακουμάκης πλάσαρε επίσης άουτ και η “γαλανόλευκη” δεν θα αγωνιστεί στο Euro 2024.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Ευστόχησε ο Κοτσορασβίλι

1-0 Ο Μαμαρντασβίλι έπιασε το πέναλτι του Μπακασέτα

2-0 Ευστόχησε ο Νταβιτασβίλι

2-1 Ευστόχησε ο Μασούρας

2-1 Άουτ το πέναλτι του Μικαουτάτζε

2-2 Ευστόχησε ο Μπουχαλάκης

3-2 Ευστόχησε ο Ντβάλι

3-2 Άουτ το πέναλτι του Γιακουμάκη

4-2 Ευστόχησε ο Κβεκβεσκίρι

Οι συνθέσεις στο Γεωργία – Ελλάδα

Γεωργία (Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι – Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβαλί – Σενγκέλια (86’ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104’ Κβεκβεσκίρι), Κοχορασβίλι, Κακαμπάντζε – Τσακβετάτζε (104’ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (75’ Μικαουτάτζε), Κβαρατσκέλια (108’ Κβιλιτάϊα)

Ελλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ (60’ Ρότα), Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης (67’ Σιώπης), Μάνταλος (98’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας- Πέλκας (60’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης), Μασούρας

To άρθρο Γεωργία – Ελλάδα 0-0 (4-2): Χάθηκε στα πέναλτι η πρόκριση στο Euro 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button