ΕνημέρωσηΟικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια για το έργο «Αναβάθμισης Τουριστικών Λιμένων»

Ολοκληρώθηκε τέλος Ιανουαρίου (31.1.2024) η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων για το έργο «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων» της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη», συνολικού κόστους €139.090.800,00, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια από φορείς διαχείρισης τουριστικών λιμένων (μαρίνων, καταφυγίων και αγκυροβολίων) συνολικού ύψους €184.588.025,30, υπερκαλύπτοντας κατά πολύ τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό του Ταμείου Ανάκαμψης. Ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση από το Υπουργείο Τουρισμού των επενδυτικών σχεδίων και θα γίνει σύντομα η ένταξη όσων εγκριθούν στο πρόγραμμα.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επεσήμανε ότι πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του.

Όπως τόνισε η κα Κεφαλογιάννη, το υπουργείο στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού και στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για τουρισμό yachting στην Ελλάδα, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, προωθώντας τη χώρα μας σε ακόμα υψηλότερες θέσεις διεθνώς.

Η προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών με τη διασφάλιση της αειφορίας και της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας είναι στρατηγικός στόχος του Υπουργείου, πρόσθεσε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ταμείο Ανάκαμψης: Υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια για το έργο «Αναβάθμισης Τουριστικών Λιμένων» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button