Μόδα

Πώς να φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό εύκολα και γρήγορα

Πάντα έχει ενδιαφέρον να φτιάχνουμε τον δικό μας, σπιτικό χαρταετό, για να κρατήσουμε ένα τόσο ευχάριστο για τα παιδιά έθιμο ζωντανό!

Κατ’ αρχάς, να πούμε ότι οι χαρταετοί μπορούν να ποικίλουν σε σχήμα, χρώμα και μέγεθος. Ωστόσο, ο χαρταετός με τον εξάγωνο σκελετό είναι ο συνηθέστερος.

Βήμα 1ο

Πάρε 3 ξύλινα πηχάκια μήκους 60cm και ένωσέ τα σχηματίζοντας ένα νοητό εξάγωνο. Φρόντισε οι αποστάσεις μεταξύ τους να είναι ίσες και δέσε τα στο κέντρο σφιχτά με σπάγκο. Για να σταθεροποιήσεις τον σκελετό μπορείς να χρησιμοποιήσεις καρφάκια. Ένωσε όλες τις άκρες καλά με σπάγκο για να σχηματίσεις ένα εξάγωνο.

Βήμα 2ο

Τοποθέτησε τον σκελετό πάνω από το χαρτί περιτυλίγματος που έχεις επιλέξει. Σημείωσε με μολύβι περιμετρικά και κόψε το χαρτί λίγο μεγαλύτερο από το περίγραμμα που σχεδίασες. Κόλλησε με κόλλα τις άκρες του κατά μήκος των πλευρών του σκελετού.

Βήμα 3ο

Για τα ζύγια, κόψε 3 κομμάτια σπάγκου 30cm και δέσε τα δυο κομμάτια στις δυο πάνω άκρες του χαρταετού και το τρίτο στο κέντρο. Δέσε τους σπάγκους μαζί και κάνε μια τρύπα στο κέντρο όπου θα περάσεις τους σπάγκους από την έξω πλευρά. Ένωσε το κομμάτι αυτό μαζί με την λεγόμενη «καλούμπα» – το κομμάτι ξύλου με τον χοντρό σπάγκο.

Βήμα 4ο

Για την ουρά, κόψε άλλα δυο κομμάτια σπάγκου 30cm και δέσε τα στις δυο κάτω άκρες του χαρταετού. Ο σπάγκος που θα δένει η ουρά θα πρέπει να είναι 5πλάσιος από το ύψος του χαρταετού. Στόλισε την ουρά κόβοντας σε λωρίδες κομμάτια από το χαρτί περιτυλίγματος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button