ΕνημέρωσηΠολιτική

Απόψε στις 20:00 οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου για τα κόμματα και τους συνδυασμούς των εκλογών


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, 18:33

Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψήφιων αυτών, θα γίνει σήμερα, 2/5/2023, στις 20:00 στο ακροατήριο του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, στο Α1 Τμήμα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Επισημαίνεται ότι λόγω της χωρητικότητας του ακροατηρίου, δύο μόνο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό μπορούν να εισέλθουν στο κτήριο ενώ η είσοδος του Αρείου Πάγου θα ανοίξει από τις 19:00.

Αναμφίβολα το ενδιαφέρον της απόφασης της ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου αφορά στην απόφαση της καθόδου ή όχι στις επικείμενες εκλογές του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και του «ΕΑΝ» του Αν. Κανελλόπουλου.

Στα υπομνήματα που κατέθεσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητείται να απαγορευτεί η κάθοδος στο κόμμα Κασιδιάρη για τον οποίο έχουν προσκομίσει στοιχεία ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος, κάτι που αντίκειται στη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η οποία προβλέπει την μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία εμφανών ή αφανών μελών που έχουν καταδικαστεί (έστω και πρωτοδίκως) για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι πρέπει να εξεταστεί και το σενάριο να παίζει σε «διπλό ταμπλό» ο Ηλίας Κασιδιάρης, ήτοι να εμπλέκεται και στο κόμμα του πρώην αρεοπαγίτη Αν. Κανελλόπουλου. «Έχουμε σοβαρότατες ενδείξεις για αυτό το σενάριο. Και δεν το έχει προβλέψει κανένα άλλο κόμμα εκτός από το ΠΑΣΟΚ στο υπόμνημα του, το οποίο υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Αλιβιζάτος. Η Νέα Δημοκρατία στο ελλιπές υπόμνημα που κατέθεσε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε καν υπόμνημα. Εάν σήμερα έχουμε μία άλλη εξέλιξη, έχουν ευθύνες η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν σοβαρά θεσμικά αντανακλαστικά. Ο Κασιδιάρης μπορεί να παρουσίασε μία εικονική σύγκρουση με τον Κανελλόπουλο, να ξαναγύρισε στο κόμμα του και να έβαλε έναν Ταξίαρχο αρχηγό και όταν κοπεί το κόμμα Έλληνες να πει “Ψηφίστε Κανελλόπουλο”. Αυτό το ενδεχόμενο το έχουμε καλύψει μόνο εμείς» είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Real fm.

Είναι δεδομένο, ότι οι αποψινές αποφάσεις του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, αφορούν στην υποψηφιότητα των κομμάτων μόνο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Εφόσον υπάρξει νέος γύρος εκλογών, τότε όλα τα κόμματα θα κριθούν από την αρχή σε νέα διαδικασία, ακόμη και αυτά που έχουν ήδη «κοπεί».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, 18:33

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button