ΕνημέρωσηΠολιτική

Γεωργία-Ελλάδα: Ο Μαρτσίνιακ διαιτητής στον «τελικό» της Τιφλίδας

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα δώσει την Τρίτη (26/3, 19:00) τη μεγάλη μάχη με τη Γεωργία στην Τιφλίδα για μία θέση στα τελικά του EURO 2024.

Διαιτητής του αγώνα στο «Boris Paichadze» ορίστηκε από την UEFA ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο, ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 43χρονος elite διαιτητής είχε σφυρίξει στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία. Εχει βρεθεί άλλες τρεις φορές σε παιχνίδι της εθνικής, όλα για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 στην ήττα (1-2) από το Βέλγιο, το Νοέμβριο του 2021 στην ήττα (0-1) από την Ισπανία, ενώ το Μάρτιο είχε διευθύνει τη συνάντησή (1-1) με τη Γεωργία στην Τούμπα.

Επίσης έχει σφυρίξει αρκετές φορές ματς ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ενώ έχει διαιτητεύσει και στη Super League, τον Μάρτιο του 2021, στην Τούμπα και στο 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς, 4ος διαιτητής ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ και VAR ο, επίσης Πολωνός, Τόμας Κβιατόβσκι.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button