ΕνημέρωσηΠολιτική

F1 China: O Max Verstappen κέρδισε το πρώτο Sprint Race της χρονιάς

Του Π. Χαλάτση

Από την πρώτη θέση του grid στο σημερινό Sprint Race που έγινε στην πίστα της Shanghai ξεκίνησε ο Lando Norris που χθες (Παρασκευή) είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο. Όμως μόλις έσβησαν τα πέντε κόκκινα φώτα έκανε ένα λάθος που τον έριξε πίσω πέντε θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lewis Hamilton πλασαρίστηκε έξυπνα και άφησε τον Norris «άγαλμα». Προσπαθώντας να κρατηθεί στην κορυφή της πρώτης στροφής βγήκε εκτός πίστας και από την 1η θέση η McLaren βρέθηκε στην 6η.

Αυτό ήταν η μόνη σημαντική στιγμή κατά την εκκίνηση του Sprint Race. Το δεύτερο σημαντικό που όμως θα αποτελεί έκπληξη ήταν η επίδοση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Max Verstappen. Ο Ολλανδός ξεκίνησε από την 4η θέση και μέσα σε 19 γύρους τερμάτισε πρώτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκπληξη όμως δεν είναι η πρώτη θέση του Verstappen αλλά τα 13 δευτερόλεπτα που είχε από τον δεύτερο επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton. Ο Βρετανός στις δηλώσεις του έστειλε το μήνυμα ότι η Mercedes ναι μεν βελτιώθηκε αλλά δεν μπορεί να συναγωνισθεί με την Red Bull.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής L. Hamilton δεν μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη ότι λόγω δικού του λάθος αλλά γιατί το μονοθέσιο του δεν μπορεί να ανταγωνισθεί τα μονοθέσια της Red Bull η ακόμη και της Ferrari.

Ο Βρετανός τερμάτισε δεύτερος. Τα 13 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ολλανδό δείχνουν καθαρά ότι κάτι λείπει από την Mercedes.Στην 3η θέση τερμάτισε άλλη μια Red Bull με τον Sergio Perez. Ο Charles Leclerc τερμάτισε στην 4η θέση και την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο C. Sainz. O F. Alonso εγκατέλειψε, λόγω μηχανικής βλάβης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στις 10 το πρωί θα γίνει το Qualifying για τον Poleman της Κυριακής. Όσοι είστε συνδρομητές του Ant1+ η του F1 TV Pro θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε σε live μετάδοση.

Αύριο θα γίνει ο αγώνας στην πίστα των 5.451 km όπου οι πιλότοι της F1, θα καλύψουν σε 56 γύρους 305.066 km.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button