Διεθνή επικαιρότητα

ΗΠΑ: Προσαγωγές 100 φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών στο Northeastern University της Βοστώνης

Νέες προσαγωγές φοιτητών και διαδηλωτών στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια ρίχνουν λάδι στη φωτιά που έχει φουντώσει σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ. Σημερα, Σάββατο 27/4, η αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές περίπου 100 ανθρώπων μεταξύ φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης Northeastern University, απαντώντας έτσι στη χρήση αντισημιτικών ύβρεων, όπως ανακοίνωσε το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Οι προσαγωγές έγιναν καθώς κάποιοι διαδηλωτές «ξεπέρασαν τα όρια» και ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Σκοτώστε τους Εβραίους», ανέφερε ανακοίνωση του πανεπιστημίου στην πλατφόρμα Χ.

Περισσότερα από 50 ως επί το πλείστον ιδιωτικά πανεπιστήμια λαμβάνουν μέρος σε καταλήψεις σε όλες τις ΗΠΑ, με τους διαδηλωτές να στήνουν αντίσκηνα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να ασκείται βία από τους φοιτητές ούτε να εμποδίζουν τη διέλευσαη στους χώρους διδασκαλίας.

Οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia και εξαπλώθηκαν σε πανεπιστημιουπόλεις ανά τη χώρα.

Τις εντάσεις πυροδότησε η σύλληψη 108 φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Columbia, με εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου, πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη στα αμερικανικά πανεπιστήμια, η οποία σύντομα έγινε παγκόσμια.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Κολούμπια, φοιτητές σε όλες τις ΗΠΑ ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να σταματήσουν οι επενδύσεις σε εταιρείες με έδρα το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το Northeastern αναφέρει ότι η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης υποστηριζόμενη από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου επενέβησαν σήμερα για να διαλύσουν μια «κατάληψη χωρίς άδεια» στην πανεπιστημιούπολη.

Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι όσοι αρνήθηκαν να επιδείξουν φοιτητική ταυτότητα συνελήφθησαν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button