Ομορφιά

Γιατί είναι σημαντική η μυρωδιά του σπιτιού μας

Η μυρωδιά του σπιτιού είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού και της φροντίδας του, ακριβώς όπως η μόνωση, η διακόσμηση και άλλα.

Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε πρέπει να αποπνέει ευχάριστες οσμές.

Οι μυρωδιές καθιστούν έναν χώρο πιο ελκυστικό, αλλά πιο σημαντικό είναι ότι είναι ικανές να πυροδοτήσουν θετικά συναισθήματα, να τονώσουν τη διάθεση και να ξυπνήσουν αναμνήσεις.

Τα οσφρητικά ερεθίσματα έχουν άμεση επίδραση στο μεταιχμιακό σύστημα, όπου βρίσκεται ο αδένας που είναι υπεύθυνος για τα συναισθήματα, αλλά και ο ιππόκαμπος, που είναι υπεύθυνος για το σχηματισμό αναμνήσεων. Μυρίζοντας κάτι, πυροδοτείται μια συναισθηματική απόκριση, που μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε στις αναμνήσεις μας, επηρεάζοντας ουσιαστικά και την αντίληψή μας για το παρόν.

Για παράδειγμα, το άρωμα της βανίλιας έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και ανακουφίζει από το άγχος, πιθανώς επειδή οι γλυκές νότες της θυμίζουν το άρωμα του μητρικού γάλακτος.

Αντίστοιχα, η μυρωδιά της κανέλας δίνει μια νότα χειμωνιάτικη και χριστουγεννιάτικη, καταπολεμά την κούραση και προκαλεί ένα αίσθημα ζεστασιάς στην καρδιά, φτιάχνοντας τη διάθεση και μειώνοντας το άγχος.

Αρωματικά κεριά, υγρά αρωματικά, ξυλάκια, σπρέι, διαχυτήρες πρέπει να επιλέγονται και να διανέμονται σε κάθε δωμάτιο ανάλογα με τη λειτουργία του, αλλά και το γούστο σου.

Για τον χώρο της εισόδου επιλέξτε διαχυτές με εσπεριδοειδή. Για την κουζίνα αναζήτησε αρωματικά κεριά από γαρύφαλλο, κανέλα, γιασεμί, μήλο και άνθη πορτοκαλιάς.

Στο γραφείο τοποθετήστε ευκάλυπτο και μέντα, συστατικά που διεγείρουν τη δημιουργικότητα.

Στο μπάνιο δώστε μια νότα φρεσκάδας, μετατρέποντας αυτό το χώρο στο δικό σας, προσωπικό σπα, με αρώματα βανίλιας, καρύδας ή τριαντάφυλλου.

Τέλος, η κρεβατοκάμαρα πρέπει να διέπεται από μια χαλαρωτική μυρωδιά, όπως το άρωμα λεβάντας, τριαντάφυλλου και γερανιού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button