ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Απολύτως απαράδεκτες, ανιστόρητες και προκλητικές οι αναφορές Ερντογάν

«Οι ανιστόρητες και προκλητικές αναφορές του Τούρκου Πρόεδρου, Ερντογάν για ”τρομοκρατικές συμμορίες του Πόντου”, την ημέρα του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας, είναι απολύτως απαράδεκτες και συνιστούν μια ακόμη νέα πρόκληση της τουρκικής πλευράς», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο Ποντιακός Ελληνισμός, μεγαλούργησε για χιλιετίες προτού ο τουρκικός εθνικισμός θέσει σε εφαρμογή την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με πάνω από 353.000 νεκρούς Έλληνες Ποντίους». «Δυστυχώς», αναφέρει, «η Τουρκία, η οποία βαρύνεται όχι μόνο με την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και με την Γενοκτονία όλων των Χριστιανών της Μικράς Ασίας, αρνείται, για άλλη μια φορά, να συμβιβαστεί με το διεθνές δίκαιο και την ιστορική αλήθεια, προϋποθέσεις απαραίτητες για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «στέκεται στο πλευρό όλων των ποντιακών οργανώσεων και καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει επιτέλους στις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας». «Πραγματική ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορεί να υπάρξει όχι με την επιλεκτική αφωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά με τον σεβασμό της Τουρκίας στη διεθνή νομιμότητα», αναφέρει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button