ΕνημέρωσηΠολιτική

«Άνοιγμα» στη νεολαία από τον Μητσοτάκη και εξαγγελία για αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στα 2.500 ευρώ

Αυξάνει στροφές στην κούρσα των Ευρωεκλογών η Πειραιώς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το σήμα για συστράτευση, με στόχο τη διατήρηση της πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ. και την εκλογή ως και 9 Ευρωβουλευτών.

Χτες το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Επικεφαλής των Ομάδας των Ευρωεκλογών της Ν.Δ. και Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) Ευάγγελο Μειμαράκη, “φωτογραφίζοντας” ουσιαστικά την εκ νέου υποψηφιότητα του για την Ευρωβουλή.

Το απόγευμα, δε, παρέστη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και έστειλε μήνυμα συστράτευσης στον αγώνα για ευρεία νίκη στις εκλογές του Ιουνίου.

“Άνοιγμα” στη νεολαία…

Η παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση της “γαλάζιας” φοιτητικής παράταξης, σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβερνητική παράταξη στη νέα γενιά, η οποία, όπως φάνηκε στις κάλπες των εθνικών εκλογών, ψήφισε… “δαγκωτό” τη Ν.Δ..

“Θυμάστε τις απαισιόδοξες προβλέψεις που έκαναν διάφοροι δημοσκόποι πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου; Είναι αυτοί που μας έλεγαν «η Ν.Δ. δεν τα πάει καλά στους νέους, είσαστε ένα κόμμα το οποίο κάνει κυρίως “γκελ” στους ηλικιωμένους». Εσείς δώσατε την απάντηση: ήμασταν μακράν πρώτη δύναμη και στην ηλικιακή ομάδα των 17 – 34” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Μουρούτσος”, στη Δάφνη.

Νέες βολές κατά Κασσελάκη και Ανδρουλάκη…

Στην ομιλία του επικέντρωσε σε δύο πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που αφορούν στους νέους.

Πρώτον, στη μεταρρύθμιση για τη λειτουργία Μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας, αναδεικνύοντας τους πολυετείς αγώνες της ΔΑΠ σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

“Ο κ. Κασσελάκης λέει «όχι», αλλά, προσέξτε, ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Εξηγήστε μου τώρα εσείς αυτή την αντίφαση. Αν δηλαδή, προσέξτε, το πανεπιστήμιο στο οποίο σπούδασε ο κ. Κασσελάκης θέλει να έρθει και να ιδρύσει παράρτημα εδώ στην Ελλάδα, τι θα πει ο κ. Κασσελάκης; Ότι δεν πρέπει να έρθει;” αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, καυτηριάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξίσου αιχμηρός και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

“Για τον κ. Ανδρουλάκη δεν μπορώ να πω πολλά, θα τα πούμε βέβαια στη Βουλή. Θα πω μόνο ότι μου κάνει πολλή εντύπωση πώς κατάφερε και πήρε πίσω την αρχική του θέση, μπερδεύοντας ακόμα και τους ίδιους τους συνεργάτες του. Την ώρα που, προσέξτε, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ και της συνταγματικότητας αλλά και της αναγκαιότητας της ρύθμισης” δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

“Μάχη” για το “κέντρο”

Η στόχευση πίσω από την επίθεση του Πρωθυπουργού στα δύο κόμματα του λεγόμενου κεντρώου, προοδευτικού χώρου, είναι να αναδείξει “τη στείρα αντιπολίτευση και την υποκρισία”, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, εκτιμώντας ότι η Ν.Δ. με αυτή τη μεταρρύθμιση, όπως και με την μεταρρύθμιση για τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, θα διευρύνει την πολιτική της επιρροή στο κέντρο.

“Αυτά πάντως είναι προβλήματα εκείνων που ασχολούνται αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κόκκινο ή πράσινο χρώμα και όσων φιλονικούν για την πρωτιά μεταξύ των ηττημένων στην πολιτική σκηνή.

Δικοί μας αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα, είναι η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, είναι η συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που αυτή η κυβέρνηση τόλμησε να κάνει” τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Αύξηση του φοιτητικού επιδόματος

Το δεύτερο σημείο στο οποίο επικέντρωσε ο πρωθυπουργός αφορά στις πρωτοβουλίες για στη στέγαση των νέων, κάνοντας μάλιστα και μία εξαγγελία… Την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος έως τα 2.500 ευρώ.

“Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους” δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

“Όχι” στην “χαλαρή” ψήφο

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προανήγγειλε την ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο και εκπροσώπου της νεολαίας της “γαλάζιας” παράταξης, ζητώντας να κάνουν προτάσεις και οι εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης, ενώ έστειλε μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου.

“Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας. Για να το πω διαφορετικά: οι επιλογές μας για την Ευρώπη θα έχουν μετάφραση ελληνική.

Από σήμερα λοιπόν μπαίνουμε άπαντες σε προεκλογική επιφυλακή, με τη νεολαία μας όπως πάντα στην πρώτη γραμμή” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Ξεχάστε λοιπόν το 41% της εμπιστοσύνης και της ευθύνης, το κοντέρ μηδενίζει ξανά. Το είχα πει και πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Και αυτές οι κάλπες του Ιουνίου θα είναι άδειες, αλλά θα πρέπει να γεμίσουν πάλι με πολλά “γαλάζια” ψηφοδέλτια” πρόσθεσε, δηλώνοντας βέβαιος για νίκη στις Ευρωεκλογές.

To άρθρο «Άνοιγμα» στη νεολαία από τον Μητσοτάκη και εξαγγελία για αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στα 2.500 ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button