LifeStyle

Κορινθία: Δημοτικός υπάλληλος ο πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών

Ενώπιον του ανακριτή Κορίνθου οδηγήθηκε, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, 19 Φεβρουαρίου, ο πατέρας της οικογένειας των «Παλαιοχριστιανών», ενώ η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τα ανήλικα παιδιά του. Ο 45χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 21 Φεβρουαρίου, προκειμένου να απολογηθεί. Μέχρι τότε ο εισαγγελέας αποφάσισε την κράτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύτεκνος πατέρας δούλευε, μέσα από το λαγούμι που ζούσε με την οικογένειά του, σε δημοτική υπηρεσία και μάλιστα με τηλεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου, Νίκος Γουρνής, ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο, το 2020 πήρε μετάταξη στον δήμο για λόγους υγείας.

«Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως, όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση» είπε ο κ. Γουρνής, προσθέτοντας ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει, τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει στείλει δύο φορές έγγραφο στον 45χρονο προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις για το καθεστώς εργασίας του στον δήμο, με ποιο νομικό πλαίσιο εργάζεται ή αν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 45χρονος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και παραβίαση του νόμου για την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών του σε σχολείο. Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε, μετά από εισαγγελική εντολή, στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button