ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 72-76: Νίκη και 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague για τους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλη “μάχη” κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου σε εκτός έδρας αναμέτρηση στη Γερμανία, για την 25η αγωνιστική της Euroleague και έφθασε τελικά στη νίκη με 72-76.

Παρότι αγωνίστηκε ξανά χωρίς τους Φαλ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός είδε τους Μπραζντέικις και Γουόκαπ να τον οδηγούν στην επίθεση και τον Ράιτ να δίνει ξανά λύσεις στη ρακέτα, για να φθάσει στη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου και να κάνει το 2/2 στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβηκε έτσι στο 14-11 στην κατάταξη της διοργάνωσης, ενώ “βύθισε” τους “Βαυαρούς” στο 10-15 και μακριά από τις θέσεις των play offs.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες στο ξεκίνημα και το σκορ ήταν χαμηλό σε ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις από τον Μπραζντέικις, ο οποίος και είχε 9 πόντους στην πρώτη περίοδο του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου. Οι Πειραιώτες είχαν έτσι το προβάδισμα στο 10′, με το σκορ στο 18-14 υπέρ τους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Μπάγερν Μονάχου να δημιουργεί όμως προβλήματα στη ρακέτα του Ολυμπιακού με τον Χάρις, ο οποίος μπήκε στο ματς και πέτυχε 9 γρήγορους πόντους, έχοντας και 4 ριμπάουντ. Ο Γκος οδήγησε από την άλλη πλευρά τους Πειραιώτες στην επίθεση, αλλά ένα μικρό σερί 5-0 των “Βαυαρών” στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, τους έφερε μπροστά στο σκορ με 38-35 πριν τα αποδυτήρια.

Στην τρίτη περίοδο, η Μπάγερν Μονάχου “χτύπησε” με τον Ιμπάκα τους ψηλούς των Πειραιωτών και κατάφερε να βρεθεί και στο +7 (44-37), με τον Ολυμπιακό να “κολλάει” και στην επίθεση, με ένα καλάθι σε πέντε λεπτά. Ο Γουόκαπ βγήκε όμως μπροστά και με δικούς του 7 πόντους στη συνέχεια, η ομάδα του Μπαρτζώκα έφθασε στην ανατροπή και μάλιστα έκλεισε το δεκάλεπτο με το υπέρ του 54-51, μετά από buzzer beater καλάθι του Πετρούσεφ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο, με τον Γουόκαπ να οδηγεί στην επίθεση και την άμυνα να κρατάει την Μπάγερν Μονάχου για σχεδόν τρία λεπτά χωρίς καλάθι. Ακολούθησε “ομοβροντία” από τρίποντα, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί όμως το προβάδισμα μέχρι τέλους, παρά και την υπεροχή του Ιμπάκα κάτω από το καλάθι. Οι “Βαυαροί” αστόχησαν σε τρίποντο ισοφάρισης δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και ο Λαρεντζάκης “σφράγισε” τη νίκη για τους Πειραιώτες, με το τελικό 72-76.

 

To άρθρο Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 72-76: Νίκη και 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague για τους Πειραιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button