Διεθνή επικαιρότητα

Στέψη Καρόλου: Ενθουσιασμός στους λάτρεις της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία

Αντίστροφα μετρούν τις μέρες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ στις 6 Μαΐου οι λάτρεις της βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους η Μάργκαρετ Τάιλερ και ο Τέρι Χατ.

Η Μάργκαρετ γοητευόταν από παιδί από την βρετανική βασιλική οικογένεια και συνέλεγε φωτογραφίες του σημερινού βασιλιά Καρόλου του Γ΄ και της αδελφής του, πριγκίπισσας Άννας.

Βρετανία: Το πρόγραμμα της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου

Η 79χρονη Τάιλερ, μόλις τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από τον Βρετανό μονάρχη, συγκαταλέγεται στους λάτρεις της βασιλικής οικογένειας που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους ενόψει της στέψης του Καρόλου το Σάββατο.

«Δεν έχω αδελφές ή αδελφούς. Και νομίζω ότι πράγματι αυτό έπαιζε ρόλο. Με κάποιον τρόπο τους παρακολουθούσα, την πριγκίπισσα Άννα ως νήπιο στην πραγματικότητα, τον πρίγκιπα Κάρολο λίγο μεγαλύτερο. Έτσι, στ’ αλήθεια, μου αρέσει αυτό που κάνω», εξηγεί.

Το πάθος της Τάιλερ την έχει κάνει να γεμίσει το σπίτι της στο βορειοδυτικό Λονδίνο με δωμάτια που φέρουν τα ονόματα μελών της βασιλικής οικογένειας και με ελάχιστο ελεύθερο χώρο ανάμεσα στις στοίβες από βασιλικά ενθύμια, ανάμεσά τους φωτογραφίες, πορσελάνες και σημαίες.

«Κάποιοι καπνίζουν, κάποιοι πίνουν, κάποιοι πάνε διακοπές. Εγώ δεν κάνω τίποτα από αυτά. Είμαι εδώ και παρακολουθώ την βασιλική οικογένεια», λέει.

Όπως η Τάιλερ, έτσι και ο 87χρονος Τέρι Χατ είναι επίσης φανατικός θαυμαστής της βασιλικής οικογένειας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους μετά την επίσκεψη που έκανε η βασιλομήτωρ σε μια εκκλησία που χτυπήθηκε από βόμβα, ενώ αυτός και η οικογένειά του είχαν βρει εκεί καταφύγιο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν έχω προτιμήσεις γιατί μου είναι όλοι αγαπητοί, ούτως ή άλλως», είπε ο Χατ, ο οποίος διατηρεί αρχείο με τις επιστολές που λαμβάνει από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. «Και με αντιμετωπίζουν σαν έναν δικό τους, υποθέτω».

Ο Χατ λέει ότι τα ενθύμια του τον φέρνουν πιο κοντά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας και άρχισε να τα συλλέγει μανιωδώς μετά τη συνταξιοδότησή του. Για τη στέψη, ελπίζει να κάνει το ταξίδι στο Λονδίνο από το σπίτι του στο Ουέστον-Σούπερ-Μερ, εάν μια προγραμματισμένη επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί πάει καλά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button