ΑθλητισμόςΕνημέρωση

«Φτιαγμένος για Final 4 ο Ολυμπιακός»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποθέωσε τον Ολυμπιακό, μία μέρα πριν το παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με τους Πειραιώτες στο Βελιγράδι για την 33η αγωνιστική της Euroleague.

Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού και τόνισε πως για εκείνον είναι ιδιαίτερο το παιχνίδι της Πέμπτης (20:00), ωστόσο ξεκαθάρισε πως στόχος των Σέρβων είναι η νίκη στην Stark Arena.

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι φτιαγμένη για Final 4. Ο Ολυμπιακός έχει εμπειρία και ποιότητα, είναι μια ομάδα που παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Εμείς έχουμε έξτρα κίνητρο να κλείσουμε τα εντός έδρας παιχνίδια μας με ένα καλό αποτέλεσμα. Θα παλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε για τη νίκη», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά ως σύνολο, σε άμυνα κι επίθεση και αυτή είναι η μεγαλύτερή του δύναμη. Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε έναν ή δύο παίκτες, γιατί υπάρχουν πολλοί που μπορούν να μας πληγώσουν. Αν χαλαρώσουμε για 2-3 λεπτά, μπορεί να μείνουμε πολύ πίσω, κάτι που μπορεί να κάνει τη δουλειά μας πολύ δύσκολη. Η συνέπειά μας θα είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα, θα πρέπει να αντιδράσουμε ως ομάδα και να μην επιτρέψουμε εύκολους πόντους, ενώ στην επίθεση θα πρέπει να διαβάσουμε την άμυνά τους και να είμαστε έξυπνοι», πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

«Πάντα είναι ιδιαίτερο όταν αντιμετωπίζεις την παλιά σου ομάδα. Δεν μπορείς εύκολα να ξεχάσεις ότι ήσουν εκεί για επτά χρόνια. Όμως τώρα είμαι στον Ερυθρό Αστέρα και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε τη νίκη», συνέχισε ο 57χρονος προπονητής και κατέληξε:

«Ο κόσμος μας σίγουρα ήθελε να πάμε πιο μακριά στην Ευρωλίγκα, όπως κι εμείς. Όμως είχαμε κάποιους τραυματισμούς, κάποια αρνητικά αποτελέσματα και τώρα πρέπει να εστιάσουμε στο να τελειώσουμε τη σεζόν όσο καλύτερα γίνεται και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την επόμενη περίοδο, ώστε να έχουμε μια καλύτερη πορεία».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button