ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ιστορικό ρεκόρ επίθεσης με 66 γκολ

Ο ΠΑΟΚ ήταν… on fire τη φετινή σεζόν και κατέγραψε την υψηλότερη παραγωγικότητα σε γκολ, στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία, σημειώνοντας και τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λαμίας (2-0) και ανέβηκ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στο φινάλε της κανονικής περιόδου στη Super League του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση, μετά το 3-3 της ΑΕΚ στην έδρα ου Άρη. Ταυτόχρονα όμως ολοκλήρωσε τις 26 αγωνιστικές με την καλύτερη επιθετική επίδοση σε γκολ, στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία.

Η σχετική ενημέρωση της Super League αναφέρει: “Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο και την τελευταία αγωνιστική να βρίσκεται κοντά στους υψηλούς δείκτες παραγωγικότητας όλης της σεζόν με 24 τέρματα και την προτελευταία να δημιουργεί την καλύτερη επίδοση της φετινής σεζόν με 27 τέρματα.

Τα 542 τέρματα που σημειώθηκαν αυτή τη σεζόν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οδήγησαν σε μέσο όρο ανά αγώνα 2,978 γκολ που είναι ο καλύτερος στα χρόνια της Super League και υπολείπεται για μερικά δέκατα του ρεκόρ όλων των εποχών που έχει δημιουργηθεί στην κανονική περίοδο της σεζόν 2000-01 με 2,987 γκολ ανά αγώνα.

Για τα δεδομένα που αφορούν πρωταθλήματα με 14 ομάδες είναι βελτιωμένη επίδοση, αφού αυτή είναι η πέμπτη διαδοχική σεζόν που υπάρχουν 14 ομάδες και η καλύτερη συγκομιδή στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήταν τα 444 γκολ της σεζόν 2019-20 (μ.ο. 2,44), ενώ είναι και το πιο παραγωγικό πρωτάθλημα στα χρόνια της Super League, δηλαδή μετά το 2006-07.

Τα ρεκόρ των γκολ

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε τα περισσότερα γκολ (66). Ο Βόλος, με 24 είχε τη μικρότερη παραγωγικότητα.

Στον Α’ Γύρο σημειώθηκαν 258 τέρματα, ενώ στο δεύτερο μισό υπήρξαν 284. Τα λιγότερα τέρματα σημειώθηκαν την 22η αγωνιστική και ήταν 13.”

To άρθρο Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ιστορικό ρεκόρ επίθεσης με 66 γκολ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button