ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Γιώργος Μανούσος ανεξαρτητοποιήθηκε από τους «Σπαρτιάτες»

Ένας ένας εγκαταλείπει το κόμμα των «Σπαρτιατών» μετά την εισαγγελική παρέμβαση και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συνολικά 13 ατόμων για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη, ανεξαρτητοποιήθηκε από τους «Σπαρτιάτες» ο Γιώργος Μανούσος και ακολούθησε η ανεξαρτητοποίηση και του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιάννη Δημητροκάλλη. 

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την παραγγελία προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 11 εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος, πλην του προέδρου, Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές για τους οποίους  ζητείται η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι: 

1. Αθανάσιος Χαλκιάς, 2. Χαράλαμπος Κατσιβάρδας 3. Γεώργιος  Μανούσος, 4. Αλέξανδρος Ζερβέας, 5. Ιωάννης Δημητροκάλλης, 6. Διονύσιος Βαλτογιάννης  7. Γεώργιος  Ασπιώτης 8. Μιχαήλ Γαυγιωτάκης 9. Ιωάννης Κόντης  10. Πέτρος  Δημητριάδης και 11. Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η κυρία Αδειλίνη μετά τις τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα.

Η δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά τους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αλλά και τον καταδικασμένο σε πρώτο βαθμό διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Kασιδιάρη, για το οποίο ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Κατά πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα,  καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο Κασιδιάρης  είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με  υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης δόθηκε επίσης και για έναν δικηγόρο καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, τη στιγμή που αναμένεται και η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) επί των ενστάσεων έχουν κατατεθεί κατά της νομιμότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών του ακροδεξιού μορφώματος των «Σπαρτιατών». Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται ως τον Ιούνιο, καθώς τότε αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης η Πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα που προήδρευσε του Δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button