ΑθλητισμόςΕνημέρωση

ΥπΑΑΤ: Έκλεισε τις εργασίες του το συνέδριο «Γαλάζιοι Ορίζοντες»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Ελευσίνα το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου το συνέδριο «Γαλάζιοι Ορίζοντες», για την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες και τον αλιευτικό τουρισμό.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε ότι όλοι οι φορείς που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα αντικείμενα, βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και συζήτησαν για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τον κλάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να κάνουμε έργο αλλά για να το κάνουμε θέλουμε να έχουμε απέναντί μας θεσμικούς συνομιλητές. Θα βάλουμε κανόνες με το μητρώο ερασιτεχνικής αλιείας, για να ξέρουμε ποιος είναι ποιος. Αυτή η παραοικονομία με το πρόσχημα του ερασιτέχνη αλιέα θα τελειώσει. Όσο πιο γρήγορα έχετε κοινή φωνή και όραμα, άλλο τόσο γρήγορα θα κινηθούμε κι εμείς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης στην εισήγηση του ανέφερε: «Το ψάρι και γενικότερα τα αλιεύματα είναι ταυτισμένα με την υγιεινή διατροφή και την δίαιτα. Εξ ορισμού είναι μια ποιοτική και υγιεινή τροφή που απευθύνεται σε στοχευμένο κοινό καταναλωτών. Με την είσοδο της ιχθυοκαλλιέργειας στην αγορά και την ανάπτυξη της επεκτάθηκε σε ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Σε ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτήν την τροφή σε τακτική βάση».

Για τον αλιευτικό τουρισμό μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος: «Μεγάλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο Αλιευτικός Τουρισμός τόσο για το εθνικό μας τουριστικό προϊόν και την ποιότητά του, όσο κυρίως για την οικονομική ευημερία της Ελληνικής Περιφέρειας. Αναδεικνύει τον φυσικό θαλάσσιο πλούτο της χώρας μας και συμβάλλει αποφασιστικά στην αξιοποίηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου ήταν:

– Ο Κινέζος πρεσβευτής Σιάο Τζουντσένγκ

– Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και αρμόδιος της ΕΝΠΕ για τον πρωτογενή τομέα, Αλέξανδρος Καχριμάνης

– Ο Φιλήμων Ζαννετίδης Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

– Η Δήμητρα Αγγελάκη, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περιφέρεια Αττικής

– Η Ευθυμία Γιόκαλα, Προισταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος “Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα” του ΥΠΑΑΤ

– Ο Μανώλης Γραφάκος ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων

– Ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου Αντιπρόεδρος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

– Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης

– Ο Αντώνης Μαγουλάς (Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΚΕΘΕ)

– Ο Μανώλης Κουτουλάκης Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,

– Η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button