ΕνημέρωσηΟικονομία

Ισοφάρισε το ρεκόρ διοργάνωσης με 8.26μ. ο Τεντόγλου

Μπροστά σε 8.000 χιλιάδες φίλους του στίβου και σε εκατοντάδες παιδιά που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να παρακολουθήσουν το 38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου, πραγματοποίησε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του στο τριπλούν με 7.82 μέτρα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023 πέτυχε στη συνέχεια 8.09μ. και στην τρίτη ανέβηκε στο 8.26 μ. για να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και να ισοφαρίσει το ρεκόρ διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο τελευταίος αγώνας του Τεντόγλου πριν από το Παγκόσμιο της Γλασκώβης.

Πέρασε τα 5.70μ. ο Καραλής

Αφού ξεκαθάρισε την υπόθεση «νίκη» στο άλμα επί κοντώ ξεπερνώντας τα 5.58μ, ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε πλώρη για το βασικό του στόχο στο 38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που ήταν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μπορεί να μην υπερέβη τα 5.90μ, ύψος που θα τον έστελνε με ασφάλεια στη Γλασκώβη, αλλά με το 5.70 που πέρασε με τη δεύτερη, βελτίωσε το φετινό ρεκόρ του και έβαλε τέρμα σε μια σειρά από άτυχους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πολύ καλός αγώνας για τον Γιάννη Ρίζο, που πέρασε εύκολα τα 5.40 και είχε ένα εξαιρετικό άλμα στα 5.58μ. Η σεζόν γι’ αυτόν στον κλειστό στίβο έκλεισε με 5.56.

Ακόμη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης) έφτασε στην 10η της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 8.26 σε μια κούρσα στα 60 μέτρα μετ’ εμποδίων που έδειξε πως βρίσκει το ρυθμό της, μετά τον τραυματισμό στην αρχή της περιόδου.

Η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβαλάς) ήταν δεύτερη, με 8.39 και ξεπέρασε τον εαυτό της, κάνοντας ατομικό ρεκόρ. Η ανερχόμενη αθλήτρια των εμποδίων Μάρθα Νεαμονίτη (ΟΦΚΑ Σέρρες) ήταν τρίτη με 8.73.

«Άπιαστος» στα 60μ. εμπόδια ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης δεν είχε αντίπαλο στην κούρσα των 60 μέτρων με εμπόδια, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε σε 7.77 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του. Ο Δουβαλίδης άφησε στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Καμαρινό με 7.83, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον αθλητή του ΠΑΟΚ (είχε 7.85). Μάλιστα, ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη κατάφερε να πιέσει μέχρι το τέλος τον Δουβαλίδη και να τον… βοηθήσει να βελτιώσει το ρεκόρ του. Ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) ήταν τρίτος στην κούρσα με 8.03.

Η σημερινή ήταν η 12η νίκη του Κώστα Δουβαλίδη και είχε και ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για το ίδιο, καθώς στις εξέδρες ήταν ο μικρός του γιος.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button