Διεθνή επικαιρότητα

Ατλάντα: Συνελήφθη ύποπτος για τη φονική επίθεση σε ιατρικό κέντρο

Ο ύποπτος στη συνέχεια έκανε πειρατεία σε αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή από τον τόπο του εγκλήματος, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ο φερόμενος ως δράστης, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Ντίον Πάτερσον, είναι 24 ετών, πρώην μέλος της ακτοφυλακής. Οι αρχές τον περιέγραψαν νωρίτερα με τους όρους «οπλισμένος και επικίνδυνος». Συνελήφθη βόρεια της πόλης, στην κομητεία Κομπ, αρκετές ώρες μετά την επίθεση στο ιατρικό κέντρο Northside Medical.

Η αστυνομική διεύθυνση της κομητείας Κομπ ανακοίνωσε τη σύλληψη μέσω Twitter, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Το αυτοκίνητο που είχε αρπάξει βρέθηκε.

Οι αρχές κατέγραψαν πως και τα πέντε θύματα του mass shooting –επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, κατά την ορολογία των αμερικανικών δυνάμεων επιβολής της τάξης– ήταν γυναίκες. Η αστυνομία ωστόσο θεωρεί πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί αν επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης.

Ο νεαρός πήγε στο ιατρικό κέντρο μαζί με τη μητέρα του. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεργάζεται με τις αρχές.

Τα κίνητρα της επίθεσης στην Ατλάντα δεν είναι σαφή· ελάχιστα είναι γνωστά για τον φερόμενο ως δράστη. Η ακτοφυλακή ανέφερε πως εντάχτηκε στις τάξεις της τον Ιούλιο του 2018 και αποτάχτηκε τον Ιανουάριο. Δεν διευκρίνισε τον λόγο της απόταξής του.

Περίπου μια ώρα μετά τους πυροβολισμούς στο ιατρικό κέντρο, άνδρες της επίλεκτης αστυνομικής δύναμης SWAT είχαν αναπτυχθεί κοντά στο Μουσείο Τέχνης (σε απόσταση 1,2 χλμ από τον τόπο της επίθεσης), σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν κάπου 400 εκατομμύρια όπλα, με άλλα λόγια περισσότερα από ό,τι κάτοικοι, στα οποία αποδόθηκαν το 2020 πάνω από 45.000 θάνατοι συνολικά –ανθρωποκτονίες, δυστυχήματα και αυτοκτονίες–, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button