Ομορφιά

Έλαιο σταφυλιού: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το «θαυματουργό» συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας

Το έλαιο σταφυλιού εξάγεται από τους μικρούς σπόρους που βρίσκονται μέσα στα σταφύλια. Διαθέτει πολλές μοναδικές ιδιότητες, μία εκ των οποίων μάλιστα είναι ότι έχει μια μη λιπαρή αίσθηση παρόλο που είναι λάδι. Σε αντίθεση με το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο, που τείνουν να αφήνουν στο δέρμα βαριά αίσθηση, το έλαιο σταφυλιού απορροφάται γρήγορα.

Το έλαιο σταφυλιού έχει ξηρό φινίρισμα, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για συνθέσεις προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

Τα οφέλη του για το δέρμα

Υποστηρίζει έναν υγιή φραγμό του δέρματος: Το έλαιο σταφυλιού είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ (ωμέγα-6 λιπαρό οξύ), το οποίο υποστηρίζει έναν υγιή φραγμό του δέρματος ενώ ταυτόχρονα απαλύνει και ενυδατώνει.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά: Αυτό το ξηρό λάδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση και την προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών.

Εξισορροπεί το δέρμα: Βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας, ώστε το δέρμα να μην είναι ούτε πολύ λιπαρό ούτε πολύ ξηρό.

Καταπραΰνει: Το έλαιο σταφυλιού έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν να καταπραΰνουν το δέρμα και να ηρεμήσουν τον ερεθισμό.

Ενισχύει την νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας: Το έλαιο σταφυλιού γεμίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες μέσω των ενυδατικών ιδιοτήτων του.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button