ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Βρετανία επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος «ακραίων» Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Η Βρετανία επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων Ισραηλινών υπηκόων, λέγοντας πως είναι ακραίοι έποικοι που είχαν επιτεθεί βίαια σε Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Τα μέτρα επιβάλλουν αυστηρούς οικονομικούς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τα τέσσερα άτομα, τα οποία σύμφωνα με τη Βρετανία ενεπλάκησαν σε «κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακραίοι Ισραηλινοί έποικοι απειλούν Παλαιστίνιους, συχνά με την απειλή όπλου, και τους αναγκάζουν να φύγουν από γη που είναι νόμιμα δική τους», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι παράνομη και απαράδεκτη. Το Ισραήλ θα πρέπει επίσης να αναλάβει πιο ισχυρή δράση προκειμένου και να σταματήσει τη βία των εποίκων. Πολύ συχνά, βλέπουμε δεσμεύσεις που έχουν γίνει και λόγους που έχουν δοθεί, αλλά δεν ολοκληρώνονται».

Το βρετανικό Φόρεϊν Όφις ανέφερε πως στη διάρκεια του περασμένου έτους σημειώθηκε βία άνευ προηγουμένου επιπέδου από εποίκους στη Δυτική Όχθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ επέβαλαν επίσης κυρώσεις νωρίτερα αυτό τον μήνα σε βάρος τεσσάρων Ισραηλινών ανδρών που κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν σε βία εποίκων στη Δυτική Όχθη.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button